Izvor: RTV
28.11.2023 u 19:33
0

U ČAST PALIM HEROJIMA: Selaković najavio kako ćemo se odužiti braniocima Kosova

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković potpisao je danas sporazum sa episkopok niškim Andrejem, koji predviđa da to Ministarstvo obezbedi deo sredstava za završetak ukrašavanja kripte hrama Svetog Vasilija Ostroškog u niškom naselju Duvanište.

„Ovim činom i započinjanjem naše saradnje, kripta će dobiti epitet spomen-kripte, jer će se u njoj postaviti mermerne ploče sa imenima svih naših pripadnika vojske, policije i službi bezbednosti koji su svoje živote dali u odbrani otadžbine na Kosovu“, poručio je Selaković.

Kako je naveo, u kripti će biti imena ne samo onih koji su poginuli braneći otadžbinu na Kosovu u vreme Nato agresije 1999. godine, već i u periodu pre toga, u vreme oružane pobune albanskih terorista, ali i u slučaju stradalih srpskih vojnika i policajaca u Kopnenoj zoni bezbednosti 2001. godine.

Selaković je istakao da je Ministarstvo na čijem je čelu, a u okviru koga postoji sektor za boračko-invalidsku zaštitu, zaduženo za negovanje kulture sećanja, za brigu o srpskim borcima, ratnim vojnim invalidima, ali i palim borcima.

MINISTAR SELAKOVIĆ ZA HAPPY TV: VRATILI SMO DOSTOJANSTVO NAŠIH BORACA I NJIHOVIH NASLEDNIKA – SVAKI ČLAN PORODICE PALOG JUNAKA PRIMA 100.000 DINARA MESEČNO!

„I upravo u tom smislu mi ulazimo u realizaciju ove ideje koja za cilj ima da na jednom mestu popiše i upiše za večnost imena onih najhrabrijih srpskih sinova koji su dali svoje živote boreći se za srpsku kolevku, za kolevku naše duhovnosti i državnosti, za naše Kosovo“, rekao je Selaković. On je dodao da mu je želja da spomen-kripta ugleda svetlo dana do 24. marta sledeće godine, kada će se obeležavati 25. godišnjica stradanja srpskog naroda u Nato agresiji.

Selaković se zahvalio episkopu niškom Arseniju na dugotrajnoj saradnji, a posebno se zahvalio generalu Vladimiru Lazareviću, koji je jedan od tvoraca ideje od spomen-kripti.

Selaković je ocenio da Srbija ovako čini nešto što je suprotno dosadašnjoj tradiciji, kada, kako je naveo, nismo bili u stanju kao narod da saberemo i na jednom mestu dokumentujemo i upišemo imena svih onih koji su u stradali u ratu, boreći se za slobodu Srbije.

„Ovoga puta to činimo i uveren sam da će u godinama, decenijama, vekovima koji dolaze spomen-kripta Hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Duvaništu postati jedno posebno svetilište posvećeno upravo našoj nebeskoj vojsci i onima koji su pali za čast i slobodu svojeg naroda“, poručio je Selaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter