Izvor: HAPPY BSC
21.11.2022 u 22:36
0

Uroš Šuvaković u emisiji „ĆIRILICA“: „Ko god brani interese Srbije biće meta napada Zapada, zapadnih medija, zapadnih političkih centara moći, jer je cilj skršiti Srbiju!“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY prof. Uroš Šuvaković, član upravnog odbora udruženja „Sloboda“ i profesor Beogradskog univerziteta, izjavio je da bitka koju Srbija vodi za Kosovo i Metohiju, traje od 1389. do danas, sa povremenim prekidima, kao i da ne misli da je ta bitka izgubljena.

“Ja ne mislim da su Srbi izgubili Kosovo jer vodimo bitku i dalje za Kosovo. Koliko će ta bitka da traje, to ćemo da vidimo, traje izgleda od 1389. sa povremenim prekidima do danas“, izjavio je Šuvaković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na konstataciju novinara Milomira Marića da su se protiv Srba vodile razne obaveštajne igre, da smo bili žrtve propagande: “da se ne ponovi Bosna”, “da se ne ponovi Srebrenica”, “da se spreči humanitarna katastrofa”, a da je zapravo ta humanitarna katastrofa počela NATO bombardovanjem, Šuvaković je dodao da su to bile različite faze subverzivnog delovanja stranih obaveštajnih službi protiv Jugoslavije.

“Tu su bile različite faze subverzivnog delovanja stranih obaveštajnih službi protiv Jugoslavije, u kojoj su veoma značajnu ulogu igrali mediji i oni su zapravo, sasvim otvoreno obavljali obaveštajne zadatke. To se sada vidi recimo iz knjiga koje su objavili, recimo ti pripadnici OEBS-a, dakle formirana je misija OEBS-a koju je vodio Voker i Voker je utvrdio masakr u Račku, koga zapravo nije bilo. To je samo jedan od primera onih koji su formalno trebali da budu neutralni, ne samo formalno, nego i suštinski da budu neutralni. Oni su zapravo obavljali obaveštajne zadatke na terenu. Bila je još jedna misija pre OEBSA, KDOM su se zvali, a naravno mediji su to sve pratili. Postoje odlične analize naših ljudi, recimo kolega Slobodan Vuković sa Instituta društvenih nauka je objavio knjigu od 1000 stranica kako su oni putem pisanja medija zapravo pripremali NATO agresiju. Za sve te zločine koje su se desili prema srpskom narodu uvek je bio potreban neki povod. Kada se napravi povod, onda je vrlo lako bilo dići javnost, uzburkati javno mnjenje i reći: “Znate, oni zločinci, onaj strašni Milošević…” Pa su onda recimo objavili fotagrafiju koja je zapravo bila inscenacija, da Srbi imaju koncetracione logore u Bosni, to onaj Peni Maršal…”, podsetio je Šuvaković.

Na podsećanje Milomira Marića na reči bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića da: “Oni ne napadaju Srbiju zbog Miloševića, nego Miloševića zbog Srbije” i da su se iste stvari tražile od svih lidera Srbije do danas, Šuvaković je naglasio da Zapad ima jedan interes, da zagospodari ovim prostorom.

“Milošević je bio veoma inteligentan i obrazovan čovek. On je shvatao da je to propaganda, politička propaganda. Ona sve pravi crno ili belo, tu nema sredine, a ovo pritom nije bila samo politička, nego je bila i ratna propaganda, jer je trebalo opravdati rat u Bosni u američkim i evropskim medijima. Mi smo pomenuli neke od tih slučajeva tokom emisije, ali ono što je tačno je da zapadna politika svih ovih godina, decenija, možemo da idemo i duže u istoriju, se zasniva na drobljenju Srbije. Znači što manja Srbija, to je po mišljenju Zapada, manji uticaj Rusije na ovom geopolitičkom prostoru i samim tim Srbiju treba svesti na najmanju moguću meru. Govorili smo o planovima Austrije za stvaranje Hrvatske itd, Austrija je stvorila i Albaniju, da se mi razumemo, i naciju, i državu, i gramatiku, i pravopis, i sve što je trebalo stvoriti, oni su stvorili. Prema tome, to je upravo to kreiranje veštačkih nacija, mislim veštačkih nacija… Ideja je bila rasrbljavanje Balkana i ideja je bila da se spreči izlazak Srbije na more, i to su sprečili. Mi smo u jednom trenutku bili u Draču, oni su rekli: “Ima da se vratite nazad”, tu su se i Britanci umešali. Tu su im se ukrstili interesi. Ta ista politika je nastavljena kroz čitav 20. vek, i evo u 21. veku isto se to nastavlja. Tu nema nikakvog razlikovanja. Ko god brani interese Srbije biće meta napada Zapada, zapadnih medija, zapadnih političkih centara moći, jer je cilj skršiti Srbiju. Tačno je, jedino Srbija još nije kolonija. Ostali su svi u potpuno vazalnom, kolonijalnom položaju u odnosu na zapadne centre moći. Mi izdržavamo zato što nas hrani naše dostojanstvo, zato što nas hrani naše uverenje da mi činimo ispravnu stvar i zato što se osećamo ugroženim. Ne bi se Srbi branili tako da se ne osećaju ugroženim i što je najsmešnije, Srbi se osećaju ugroženim i u samoj Srbiji, u kolevci srpstva, a to je Kosovo i Metohija”, smatra profesor.

Šuvaković je dodao da je strašno to što postoje Srbi koji najdirektnije rade protiv srpskih nacionalnih interesa.

“Ja se ozbiljno bojim da je srpski nacionalni interes veoma ugrožen i naročito je veliki problem što postoje srbi koji to ne razumeju, koji jednostavno rade najdirektnije protiv srpskog nacionalnog interesa, potpuno svesni da to rade,  i da služe strancima i stranom ostvarivanju stranih interesa na području Srbije. To je ono što je strašno”, zaključio je Šuvaković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter