Izvor: BSC Happy
06.12.2023 u 12:14
0

SASTALI SE VUČIĆ I STIV VOZNIJAK: Kompjuterski genije POSTAO SRBIN!

Američki preduzetnik u oblasti tehnologija, elektroinženjer, informatičar, filantrop i pronalazač, koji je najviše poznat kao suosnivač kompanije „Epl“ danas je u poseti Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, što je dokaz napretka Srbije u IT industriji. Njih dvojica se nakon sastanka obraćaju medijima.

– Verujem da će Vlada Srbije na moj predlog Voznijaku dodeliti pasoš Srbije. Gospodin Voznijak i njegova supruga postaće građani Srbije. Janko Tipsarević je mnogo učinio da Voznijak dođe u Srbiju – istakao je predsednik.

Stiv Voznijak je samoinicijativno pokazao želju da promoviše EXPO 2027, te mu je čast da prisustvuje krucijalnim dešavanjima.

– Ja sam mislio da su sportisti zvezde, da su političari zvezde…Ovde je takva pomama za Voznijakom – dodao je Vučić i kazao „dobro došli u svoju kuću“.

Informatičar i pronalazač Voznijak je tokom godina bio uključen u različite poslovne i filantropske poduhvate, fokusirajući se prvenstveno na obučavanje dece uzrasta od 11 do 13 godina u školama, kompjuterskim veštinama.

Poslednjih godina pomogao je u finansiranju preduzetničkih poduhvata u različitim oblastima kao što su razvoji globalnog navigacionog satelitskog sistema (GPS) i telekomunikacija, fleš memorija, tehničkog obrazovanja, svesti o ekologiji, satelita i još mnogo toga drugog.

Voznijak je osnovao i platformu za obrazovanje i obuku nakon srednjeg obrazovanja fokusiranu na softversko inženjerstvo i razvoj tehnologije, a od nedavno je i suosnivač platforme za trgovinu i uštedu energije zasnovane na blokčejn tehnologiji.

Dobitnik je 10 počasnih doktorata inženjerskih nauka.

Voznijak se juče sastao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter