Izvor: Tanjug
10.10.2022 u 12:11
0

(UŽIVO) PREDSEDNIKA DOČEKALI UZ APLAUZ: Vučić u obilasku rekonstruisanog puta Pridvorica-Dević!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Moravički okrug i obišao rekonstruisani put Pridvorica – Devići kod Ivanjice, u koji je država uložila oko 400 miliona dinara bez PDV-a.

Put je završen i trenutno se vrši zaštita kosina, horizontalna i vertikalna signalizacija, kao i opremanje dela puta.

Predsednika su u Devićima dočekali uz aplauz meštani, lokalno kulturno-umetničko društvo i učenici osnovne škole, kao i fudbaleri kluba FK Dević.

Inicijativu za rekonstrukciju ovog puta pokrenuo je predsednik Vučić na zahtev lokalnog stanovništva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vučić je lokalni put od 8,3 kilometra, koji povezuje Pridvoricu i Deviće i vodi ka turističkom centru Golija, obišao danas zajedno sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem i minitrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Vrednost radova na rekonstrukciji puta iznosi, kako je rečeno Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, 400 miliona dinara bez PDV, a izvođač je preduzeće Putevi Ivanjica.

Dodatnim radovima, zahvaljujući JP Putevi Srbije, vrši se i rekonstrukcija prelaza preko Braduljičke reke i spoj sa državnim putem IB30 u dužini od 160 metara, kako bi se kompletirala cela deonica do Devića od skretanja sa državnog puta.

Trenutno se vrši izgradnja pločastog propusta i izrada konstrukcije puta na toj deonici, dok je saobraćaj omogućen preko privremenog prelaza, naveli su iz ministarstva.

Tokom 2022. godine urađena je rehabilitacija lokalnog puta Pridvorica-Devići u dužini od 3,17 kilometara, čija je vrednost 149 miliona dinara, kao i sanacija klizisata „Devići“ za šta je izdvojeno 38,4 miliona dinara.

Ovaj put povezuje pet mesnih zajednica u kojima živi oko 3.500 ljudi, dok školu pohađa oko 140 đaka.

Predsednik opštine Mitrović izjavio je ranije da će se opština truditi da razvija sva sela u Ivanjici i da će put Pridvorica-Devići pomoći deci koja idu u školu da lakše putuju, ali i da se jednom kada završe škole, vrate u svoje rodno mesto.

Put Pridvorica-Devići izgrađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja u njega.

ZNALI SMO DA ĆE RUSI DA UZVRATE: Predsednik Vučić poručio da će biti haos ove zime!

Lokalni mediji prenose da put Pridvorica – Devići povezuje oko 600 meštana ovoga kraja sa magistralnim putem Ušće – Ivanjica i dnevno njim prođe i do 100 vozila.

Godisanje se ovim putem preveze i 25.000 kubika smrče i bukve što iznosi oko 500 kamiona građe, koji su dodatno uništavali ovaj putni pravac.

Ova veoma zahtevna deonica u proces rekonstrukcije ušla je još 2019. godine, a radovi su privremeno bili zaustavljeni zbog pandemije.

Nov put olakšaće život Devičanima i otvoriti vrata mnogobrojnim turistima koji će moći da uživaju u lepotama podgolijskih sela i prirodnim fenomenima poput vodopada Izubre.

Selo Devići nalazi se na oko 40 kilometara od Ivanjice, ušuškano u predivne padine golijskih potoka i jelovih šuma.

Sa mesnim zajednicama, Ostatijom i Ocrtenom broji oko 3.500 stanovnika dok osnovna škola sa par isturenih odeljenja ima oko 140 učcenika.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter