Izvor: TANJUG
28.01.2024 u 09:47
2

VAŽAN ENERGETSKI UGOVOR: U Vladi Srbije sutra se potpisuje sporazum za projekat vetroparka „Kostolac“

U Vladi Srbije sutra će biti potpisane izmene posebnog sporazuma za projekat obnovljive energije vetroparka „Kostolac“, između države Srbije, Nemačke razvojne banke KfW i Elektroprivrede Srbije (EPS)“, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Sporazum će u ime Srbije potpisati resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović.

TEKSAS UPUTIO ULTIMATUM BAJDENU: Čeka se odluka Bele Kuće

Reč je o prvoj vetroelektrani EPS-a kapaciteta 66 MW, a potpisivanje predstavlja još jedan važan korak u realizaciji njene izgradnje, zaokruživanjem finansijske konstrukcije za ovaj projekat koji se finansira iz kredita nemačke KfW banke, Evropske unije preko Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), a deo sredstava obezbeđuje EPS.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VAŽAN ENERGETSKI UGOVOR: U Vladi Srbije sutra se potpisuje sporazum za projekat vetroparka „Kostolac“”

  1. Ne palite se na te stvari uništiće nam sve ptice a ptice imaju svoju ulogu u prirodi a neće doneti neku energiju ili daleko bilo ako ostanemo bez vetra to će biti spomenici nateravanju vlade na besmislice , isto bi se odnosilo i na struju preko sunčeve energije, kupila sam u Jisku neke sijalice koje svetle noću a danju se pune sunčevom enerijom, svetlele su u junu , julu i avgustu od tada u septembru škilje a posle septembra mrak ne svetle ni malo iako su po celi dan kao suncu .
    Pre donosenja bilo kakave odluke u vezi onoga što žele da nam uvale neka raspravljaju stručnjaci ali pravi stručnjaci, danas je bila divna emisija koju vodi Apostolovski na TV UNI a ticala se vadjenja litijuma , još nije gotovo u vezi njega jer mora Rio Tinto da traži dozvolu od Srbije za otvaranje rudnika u Srbiji a to ne bi trebali da im damo , neka se raspravlja o tome baš ovako kako je Apostolovski uradio . Na kraju rasprava ako je mrtva trka izmedju stručnjaka po tom pitanju na referendum narodu (kao Švajcarska što radi) oni raspisuju refeferendum i za mnogo beznačajnije stvari .
    Koncentrovana sumporna kiselina je zlo za životnu sredinu a tom metodom vade litijum iz rude , Nemci imaju sasvim drugu tehnologiju ali možda bi smo ipak trebali da sačekamo da nikome još ne damo naš litijum da oporavimo sredinu koju su nam zagadili i Englezi i Amerikanci i Nemci i sve države NATOa
    i to bombardovanjem osiromašenim uranijumom, da ne srljamo stalno u zagadjenja svakojake vrste , zagadjena država neće biti za decu za ljude a ni za žiživotinje ako smo i prema njima odgovorni .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter