Izvor:
11.06.2019 u 12:49
0

VELIKA BRITANIJA: Džonson favorit za lidera konzervativaca i premijera!

Boris Džonson učvrstio je svoj status vodećeg kandidata za narednog premijera Velike Britanije, pošto je dobio najveću podršku konzervativnih poslanika koji se zalažu za Bregzit.

U anketi sprovedenoj u utorak među nekima od konzervativnih poslanika, Džonson je dobio skoro duplo više glasova nego njegov najbliži pratilac.

U trci za naslednka Tereze Mej na mestu lidera konzervativaca i premijera učestvuje 10 kandidata.

Tokom glasanja koje počinje u četvrtak konzervativni poslanici će suziti izbor na dva kandidata, za koje će clanovi stranke glasati širom zemlje.

Džonson obećava da će izvesti Britaniju iz Evropske unije pre roka koji ističe 31. oktobra, sa ili bez sporazuma.

Bivši lider partije Ijan Dankan Smith napisao je danas u tekstu u Dejli Telegrafu da Džonskon kandidat za koga je najverovatnije da će ispuniti sve što je neophodno za izlazak iz Unije do tog datuma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter