Izvor: ALO.rs
26.06.2021 u 20:07
0

VESIĆ: Mi smo narod koji je uvek verovao u slobodu!

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, oglasio se na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

NAJVAŽNIJE: 

TO NIJE UKRAJINA VEĆ RUSIJA! Sledeći put ćemo REAGOVATI SILOM!

NA VIDOVDAN DA SE UZDIGNEMO: Mitopolit Joanikije i vladika Dimitrije služili liturgiju na Vidovom vrhu

STEFANOVIĆ: Vojska je najčvršći bedem u zaštiti Srbije

NASILNIK SA ADE IPAK IZA REŠETAKA: Određen pritvor muškarcu koji je tukao ženu!

ZA JEDAN DAN TRI UTAPANJA U SRBIJI – i sve mladi: Zašto se ovo dešava i kako da se zaustavi?

– Na današnji dan 1867. godine sa beogradske tvrđave je zauvek skinuta zastava Otomanske Turske, koja se 313 godina vijorila nad gradom kao znak najduže okupacije koju je srpski narod ikada doživeo.Tri meseca pre konačnog skidanja otomanskog barjaka Turci su predali ključeve Beograda knezu Mihailu Obrenoviću, ali je na tvrđavi pored srpske ipak još neko vreme stajala i njihova zastava, sve do 26. juna. 

Nakon tog dana Beograd je ponovo u potpunosti bio slobodan srpski grad, simbol naše nikad izgubljene borbe za oslobođenje i samostalnost.

Iako je kasnija istorija donela još nekoliko teških okupacija u Prvom i Drugom svetskom ratu, važnost ovog simboličnog čina je nemerljiva za naš identitet i istoriju.

Mi smo narod koji je uvek verovao u slobodu i za nju nikada nismo prestali da se borimo, svim silama uprkos, i uz ogromne žrtve. To je srpska najvažnija i najskuplja reč.

Na fotografijama Anastasa Jovanovića je Beograd tog vremena.

Živeo Beograd!

Živela Srbija!, napisao je Goran Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter