Izvor: BSC happy portal
23.11.2023 u 14:03
0

VUČIĆ NA VOJNOM AERODROMU U BATAJNICI: Ponosan sam na ogromna ulaganja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici

„JA SAM ALEKSANDAR“: Verifikovan TikTok nalog predsednika Vučića (VIDEO)

 

Predsednik je najavio danas, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, da država planira ogromna ulaganja u domaću namensku industriju, kao i ulaganja u nove fabrike.

„Danas sam razgovarao sa ministrom finansija i premijerkom i u skladu sa onim o čemu smo pričali sa MMF, mi ćemo ogromna ulaganja da napravimo u namenskoj industriji, ali neće to biti ‘bacanje para u bunar’, već ćemo uložiti i u nove fabrike i u da dodatno vidimo i oko zavoda Moma Stanojlović“, rekao je Vučić tokom obilaska novonabavljenih sredstva naoružanja i vojne opreme, među kojima je i 11 borbenih helikoptera Mi-35P koje je Srbija nabavila od Kipra, kao i dva Erbasova transportna aviona tipa CASA C-295.

Po dolasku na aerodrom predsednik se najpre pozdravio sa vojnim licima, a prisustvuju u ministar odbrane, Miloš Vučević, kao i general Milan Mojsilović.

Predsednik je odmah istakao da je mnogo važno što su ‘Orlovi’ modernizovani.

Printscreen

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici nalazi se 11 novih ruskih helikoptera Mi-35 koje nazivaju – leteći tenkovi.

Laserski vođena raketa samo je jedan deo moćne opreme predstavljene tokom obilaska. Tu su i gondola i avioni „Orao“, a predstavljena su i sredstva koja su u razvoju.

– Sporo je i teško bili, ali smo uradili – istakao je predsednik.

– Danas sam razgovarao sa predsednicom Vlade i ministrom finansija, napravićemo ogromna ulaganja u namenskoj industriji – najavio je Vučić.

Predsednik je istakao da postoje stvari koje Srbija može i ne može, shodno toma da sve ono što je danas izloženo je zahvaljujući našoj državi.

– Imaćemo ogromna ulaganja u namensku industriju i nove fabrike. Pogledajte ove lepotice od helikoptera, milina pogledati. Treba nekoliko njih da se remontuje, naša pamet, ali mora da bude i neko sa strane

O broju „Orlova“ predsednik kaže da imamo punu eskadrilu, to jeste 10 „Orlova“ koji u svakom trenutku mogu da polete.

– Srbija je vojno neutralna. Važno je da bude snažna u policijskoj zaštiti svog neba, ali i u odvraćanju potencijalnog agresora. Ne znam znate li šta znače kada dobijete 11 trvđava da lete, ali bolje pitatje ljude koji to znaju više nego Vučević ija. To nije ista vojska. Ćutali smo dok nismo stigli sada možemo da se pohvalimo. Stigla je noiva municija rakete i možemo to da pokažemo. To je mngo veća snaga. Ovi helikopteri će biti drugačije obojeni, jer je kod nas drugačiji teren. Biće u maskirnim bojama koje koristi naša armija. Svi su u NATO-u osim nas. Srbija je vojno neutralna. Ono što je bitno da uvek budemo dovoljno sposobni i mudri, pametni i jaki da sačuvamo svoje nebo isvoju zemlju – kazao je Vučić.

– Zvuk koji se čuje iz Mi-35 je toliko zlokoban. Džaba avioni i sve, ali kad se čuje isprekidani zvuk to je samo da bežiš i da se sklanjaš – kazao je predsednik, te dodao kako od naših helikoptera ipak najviše voli Mi-35 uprkos njegovom zvuku.

Predsednik je potom ušao u jedan od helikoptera, te dodao da u njega može stati veliki broj vojnika pto je veoma značajno pogotovo u transprtonom smislu.

– Kiprani pametno kupuju. Svi su naučili na Ukrajini kako se vodi rat. Ne bacaju pare. Ovi helikopteri su u našim uslovima važniji, nego u Ukrajini, pošto je kod nas brdovito, tamo si konstanto izložen. Svašta mi pravimo i kupujemo. Ne mogu ni da vam pričam šta sve spremamo. Što više upiru da ne treba mi više kupujemo. Nećemo ugroziti finansijsku stabilnost zemlje, ekonomija i sve će da napreduje i ovakvih stvari će biti još više. Detaljno pratimo kako se vode ratovi i vodimo računa da ne zaostajemo – ističe Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter