Izvor: BSC Happy
18.10.2023 u 17:13
1

VUČIĆ POSTIGAO ISTORIJSKE REZULTATE ZA SRBIJU: MINISTAR MILIĆEVIĆ o uspešnom UČEŠĆU SRBIJE na forumu „POJAS i PUT“

Ministar bez portfelja zadužen sa odnose sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas da su sporazumi koje je naša državna delegacija predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem potpisala na skupu „Pojas i put“ u Кini od istorijskog značaja za Srbiju i njene građane.

– Sporazum o slobodnoj trgovini sa Кinom, u vreme kada mnoge zemlje skoro pa zatvaraju tržište za naše poljoprivredne proizvode, značiće i te kako za naše malinare, vinogradare, pčelare… kao i za sve druge poljoprivredne proizvođače. Postigli smo ogroman potencijal da bez carinskih opterećenja naši proizvodi budu prisutni na tržištu od preko milijardu i četiri stotine miliona potrošača. Sve to naravno znači i nova radna mesta u Srbiji, a time i povećanje bruto društvenog proizvoda naše zemlje, što je u direktnoj korelaciji sa povećanjem standarda građana Srbije kroz povećanje plata i penzija – istakao je ministar Milićević.

Ocenjujući da je i dosadašnja saradnja Srbije i Кine bila na visokom nivou, ministar je istakao da su dogovori postignuti na skupu i Pekingu sve to podigli na viši nivo.

– Кineske kompanije samo u Smederevu i Boru zapošljavaju preko 13.000 radnika i dva su najveća izvoznika iz Srbije. Dosadašnja saradnja sa Кinom u oblasti infostrukture nam je donela stotine kilometara autoputeva i brzih pruga. Sporazum iz Pekinga u ovoj oblasti dovešće Srbiju ne samo na Zapadnom Balkanu, već i u centralnoj Evropi na mesto zemlje sa najrazvijenijom mrežom autoputeva i brzih pruga – ocenio je Milićević.

-Uveren sam da građani Srbije prepoznaju da su principijalna i politika poštovanja međunarodnog prava koju vodi predsednik Vučić jedino što čuva samostalnu i jaku Srbiju i stvara uslove za ovakve istorijske sporazume za dobrobit svih naših građana – zaključio je ministar Đorđe Milićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ POSTIGAO ISTORIJSKE REZULTATE ZA SRBIJU: MINISTAR MILIĆEVIĆ o uspešnom UČEŠĆU SRBIJE na forumu „POJAS i PUT“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter