Izvor: Tanjug
13.07.2023 u 22:50
0

PREDSEDNIK VUČIĆ PODELIO LEPE VESTI: „Mnogi žele da se vrate u Srbiju“

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je tokom nedavnog razgovora sa Srbima u Beču video da oni žele da se vrate jer su im radni uslovi bolji nego tu gde jesu.

Kako je pojasnio zbog visokih cena energenata za njihove poslovne objekte, prvi put razmišljaju da se vrate.

„I to kada se vraćaju doprinosi većem broju dece. Da bismo mogli da imamo budućnost“, rekao je Vučić.

Kada se radi o natalitetu u zemlji, rekao je Vučić, Beograd „kaska“ za drugim delovima Srbije.

PREDSEDNIK VUČIĆ PREDLOŽIO VLADI – zabrana izvoza naoružanja u narednih 30 dana

„Tamo gde ljudi najbolje žive najmanje su zainteresovani za širenje porodice. To je svuda u svetu, tu kulturu smo u potpunosti primili“, rekao je on.

Rekao je i da u Beogradu ima mnogo više kućnih ljubimaca nego u drugim krajevima.

„Lepo je imati kuče i mače, papagaja, ali najlepše je imati decu. Ako ne možete, na sve druge načine doprinosite državi. Ne možemo da opstanemo kao nacija ako nemamo decu“, rekao je on.

Govoreći o prijemu u vojsku, rekao je i da je srećan što je ove godine primljeno 300 dečaka i devojčica sa nepunih 23 godina.

„Kao vrhovni komandant kažem vam da nemamo vojnike iz 10 centralnogradskih beogradskih opština. Vojsku nam čine Jablanički, Toplički, Niški, Rsinski i drugi okruzi, to je 75 odsto vojske. Na prijemu novih vojnika deo nije mogao da prođe test jer nije hteo po kiši da ide, ali to govori zašto u gardu nema vojnika“, rekao je Vučić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter