Izvor: TANJUG
06.03.2024 u 19:58
0

PREDSEDNIK VUČIĆ:Srbija mora da gleda u budućnost, ali neće se odreći nacionalnih interesa

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija mora da razume da se nalazi u svetu u kojem “neće da je slušaju i ponekad se prave da je ne čuju“. Komentarišući izjavu nemačke ministarske spoljnih poslova Analene Berbok da je “nasilno prekrajanje državnih granica najveći otrov“, Vučić je rekao da Srbija mora da gleda u budućnost, ali da to ne znači da će se odreći svojih nacionalnih interesa. “

VUČIĆ SE OBRATIO NAKON SEDNICE: Izabrali smo kandidata za gradonačelnika, ime MANDATARA za 10 dana (VIDEO)

Analena Berbok je mnogo važna i ja, za razliku od drugih koji misle da ona nije pametna, ja mislim da ona veoma inteligentna. Pred nama je i 24. mart koji obeležavamo kao godišnjicu agresije, a ne intervencije, na jednu suverenu zemlju. Ali, mi tada moramo, uz to što će naše emocije da bujaju, da razumemo da moramo da gledamo u budućnosti, da moramo da brinemo, što ne znači da se odričemo od svojih nacionalnih interesa.

Moramo da gledamo kako da čuvamo svoju zemlju, kako da razgovaramo sa Zapadom, kako da držimo tu liniju“, rekao je Vučić. Upitan da prokomentariše izjavu poslanika nemačkog Bundestaga Josipa Juratovića da Vučić i Brnabić ne mogu predstavnike EU da, kako je rekao, „pređu na trikove“, Vučić je rekao da je Juratović svestan toga da mu je sada poslednja prilika da govori, jer, dodao je, već za dva meseca neće obavljati nikakvu funkciju.

„Niko ga nigde ne pita ništa, ni u Hrvatskoj, ni u Nemačkoj, zovu ga samo ovi odavde. Nikad više neće biti izabran na neku funkciju. Jasno, partija mu je „šljosnula“, sve je palo, sve nestalo“, rekao je Vučić. Predsednik je istakao da suština nije da njegovu politiku podrže stranci, već narod. „Suština je koga će da podrži naš narod. Je li mi važniji Josip Juratović? Ili bilo koji seljak iz Pambukovice? Bilo koji seljak iz Pambukovice mi je važniji od njega. I trebalo bi da bude svakom u ovoj zemlji“, rekao je on. Na novinarski zahtev da prokomentariše tvrdnje da “Srbija ne uživa simpatije Zapada i da je međunarodno izolovana“, Vučić je rekao da su “Zapad – Šider, Šenah i Juratović“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter