Izvor: BSC Happy
30.10.2023 u 21:25
1

PREDSEDNIK VUČIĆ U „ĆIRILICI“: SITUACIJA je bila TEŠKA – SAČUVALI SMO SRBIJU, ali BORBA PREDSTOJI!

Gost emisije "Ćirilica" je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik govori o aktuelnim političkim pitanjima; pritiscima na Srbiju, izborima, diplomatskoj aktivnosti i postignutim rezultatima.

Predsednik Vučić je rekao kao je u Briselu Srbija sačuvana, da borba i dalje traje, ali da Srbiju i dalje očekuju teški trenuci

– Glupo zvuči i patetično kada se kaže „nadčovečanski napori“ – tako nešto ne postoji. Čovek preduzima radnje i napore onoliko koliko može. Situacija je bila komplikovana i teška. Radili smo svoj posao. Da ne ulazim u sve probleme, mislim da smo sačuvali Srbiju, ali ne možete da se osećate dobro, sve dok traje teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. Imaćemo važan razgovor sutra ceo dan i celo veče, gospođa Ursula fon der Lajen će ostati da prenoći u Beogradu. Posle zvaničnih razgovora i onoga što ona i ja budemo saopštili javno, imaćemo razgovore u četiri oka i zajedničku večeru, kao i mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju, što mislim da je uvek lekovito. Uvek se odnosimo prema ljudima kao prema navijačima na stadionu, mada sam ja taj period prošao, neki kažu uspešno, neki ne. Moramo da vodimo računa o sebi i da vidimo šta je za Srbiju što možemo da izvučemo. Biće još mnogo teških odluka. Znamo šta smemo, a šta ne smemo – istako je Vučić.

Vučić je istakao kako će sve što je obećano, a to je povećanje plata i penzija, povoljnosti za studente biti sprovedeno, zahvaljujući ekonomnskom napretku Srbije

– Svetski moćnici me ne interesuju. Mi smo 2011. izbacili MMF, jer su hteli da isplaćuju šta im je padalo na pamet. Sad vi da pričate nekome, to ne vredi. Od 2014. imamo MMF, prelazimo iz „stendbaj“ aranžmana u deo koji je daleko bolji za nas i naše finansije. One se nalaze u mnogo boljem stanju. Srbija je u odličnom stanju i naša industrijska proizvodnja brže raste. Mislim da će rast ići i do 2,7. Industrija vuče naš napredak. Sve što smo rekli za studente, plate i penzije, biće odmah ispunjeno, bez udara na naše finansije. Držimo nisku stopu javnog duga. Na nivou evro zone je 91 posto, u Srbiji je 51 posto. Mi nismo uvek u situaciji kao zemlja koja se nalazi van EU, podložna različitim šokovima. Mi moramo da budemo sigurni i ne smemo da se ponašamo kao raspojasana banda. Imamo više nego što trošimo – rekao je predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ U „ĆIRILICI“: SITUACIJA je bila TEŠKA – SAČUVALI SMO SRBIJU, ali BORBA PREDSTOJI!”

  1. Ako je Kosovo izgubljeno i Srbija je izgubljena, ne moze biti sacuvana bez nase svete zemlje. Podrzavam predsednika ali crvena linija je da nema Kosova u medjunarodnim organizacijama, bez neke precutne saglasnosti i nastaviti obavezno borbu za otpriznavanje. O tome se vise i ne govori, zasto?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter