Izvor:
05.12.2016 u 19:06
0

Vučić: U redu, nećete EU, a od čega da isplaćujemo penzije?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sve koji su protiv evropskog puta Srbije može samo da pita od čega onda misle da će da se isplaćuju penzije.

On je Premijer je nakon potpisivanja ugovora za podršku reformi javne uprave Srbije, a odgovarajući na pitanje novinara zašto Srbija i dalje ima toliku želju da uđe u Evropksu uniju uz sve što se u Evropi ovih dana dešava, rekao kako te koji misle da evropski put nije dobar za Srbiju, može samo da pita: "od čega misle da isplaćujemo penzije?".

Objasnivši da EU ne daje novac za penzije, ali da svojim tržištem svakao doprinosi tome, Vučić je poručio: "Pola Srbije smo zaposlili u kompanija koje tržište imaju u Evropskoj uniji".

Pomenuo je kritike onih koji tvrde da je Srbija i 2005. imala suficit, objasnivši da je taj suficit ostvaren prodajom Mobtela, što, kako je primetio, nije stalni prihod.

"Oni su to računali kao prihod u budžetu i rekli da imaju suficit. Mi nismo ništa prodali, a imamo suficit", rekao je premijer i zaključio: "ko će bez Evropske unije da nam obezbedi taj novac?".

Tanjug
Foto:Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter