Izvor:
05.12.2016 u 18:02
0

VUČIĆ zahvalio na NOVČANOJ POMOĆI za reformu javne uprave: EU može da računa na Srbiju još više!

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio Evropskoj uniji na 80 miliona evra za reformu javne uprave uz poruku da Srbija računa na EU i da EU može da računa na Srbiju još više.

On je na pres konferenciji koju je držao sa Johanesom Hanom nakon potpisivanja Ugovora za podršku EU temeljnoj transformaciji srpske javne uprave, poručio i da smo postigli do sada dobre rezultate, ali da ako želimo da oni budu održivi i da se dalje napreduje da je potrebno da sebe reformišemo i menjamo.

Ugovor je, inače vredan 80 miliona evra i prvi je ugovor o sektorskoj reformi za Srbiju, a finansira se iz IPA fondova, a Vučić je rekao i da će građani videti taj novac u svemu što Srbija gradi, uz ocenu da bez efikasne i operativne javne uprave nećemo moći da imamo dobre rezultatet.Kako je rekao, ono što je do sada urađeno je dobro, ali da bi bilo i održvivo i da bi se ostvario napredak potrebna je reforma uprave, reforma nas samih i sve u skaldu sa činjenicom da znamo kojem društvu želimo da pripadamo.

On je zahvalio evropskim obveznicima što su izdvojili novac za Srbiju ali i podvukao da se taj novac daje samo tamo gde je stabilan makro ekonomski okvir koji Srbija ima. Kako je naveo, najveći deo upravnih psolova moći ćemo da obavljamo od kuće, a to, ocenio je, značajno podiže standard ljudi

Srbija se, ponovio je, nalazi na dobrom putu, naravno da možemo i bolje, dodao je, "ali novac koji smo dobili od EU iskoristićemo svakako na najbolji mogći način".

Dodao je da vladinog deficita ove godine nema, da će on na nivou države biti oko 2,1 odsto a dogodine planiran je na 1,7 odsto te da imamo rast od 2,8 odsto a mozeh biti do kraja godine i 2,9 odsto.

Kako je rekao, uprkos svim problemima koje ima EU, Srbija je svoj put trasirala i lojalan je i pouzdan poartner. Eu može da račun na Srbiju i Srbija računa na EU poručio je Vucić koji je zahvalio Hanu na Ugovoru ali i na svemu što čini a što Srbiji omogućava naporedak u svakom smislu.

Tanjug
Foto:twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter