Izvor: happybsc/novosti/rt balkan
25.04.2024 u 11:41
1

ZAHAROVA ZAGRMELA: Zapadni LICEMERI tražite od Srbije da zaboravi NATO bombardovanje, a o izvinjenju ni reči

Zahteva od Srbije da zaboravi NATO bombardovanje 1999. godine i hladnokrvno ubistvo više od 2.500 svojih građana, uključujući 89 dece, uništenu infrastrukturu kao i gubitke vredne više milijardi dolara, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

Upravo tada je Vašington pokazao koliko zaista podržava ideale demokratije – usmerio je svoje oružje protiv medija pod lažnim izgovorom tzv. borbe protiv propagande, naglasila je zvanična predstavnica ruskog MSP-a.

– Tada je Zapad, predvođen SAD, pokazao spremnost da prekrši sve obaveze, norme i pravila, pa i ona koje se smatraju svetinjom demokratskog društva, ako su ugroženi njihovi sebični interesi – zaključila je Zaharova.

Podsetila je na 23. april 1999. godine kada je NATO u Beogradu „počinio zločin koji ne zastareva“ i pogodio zgradu Radio-televizije Srbije.

– U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine, avioni NATO-a izveli su napad u kojem je poginulo 16 civila među kojima su bili tehničari, urednici, šminkeri, reditelji, obezbeđenje i snimatelji – podsetila je Zaharova.

Međutim, napad na medijsku kuću ne samo da je prošao nekažnjeno, već je Zapad ovaj zločin pravdao vojnom nuždom, pozivajući se na činjenicu da su srpske komunikacije i objekti medija proglašeni „legitimnim vojnim ciljevima“ i pre početka operacije.

Danas se ispred ruševina zgrade RTS-a u Beogradu nalazi spomenik na kome su uklesana imena žrtava i jedna reč, jedno retoričko pitanje: „Zašto?“, navela je Zaharova.

– One koji se usude da brane svoju slobodu i dostojanstvo, i jednostavno govore istinu, na sve načine pokušavaju da ućutkaju – zaključila je Zaharova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAHAROVA ZAGRMELA: Zapadni LICEMERI tražite od Srbije da zaboravi NATO bombardovanje, a o izvinjenju ni reči”

  1. Ne mogu oni da se očiste ni sa čim , ali od nas zavisi da li ćemo im zaboraviti, ako slučajno naiđemo na nekog od političara koji bi tako zlo uradio nemojte makar Vi i Rusi da zaboravite .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter