Izvor: N1
25.04.2024 u 14:04
0

U BRISELU TRILATERALNI SASTANAK: Dijalog Beograda i Prištine o dinaru

Dijalog Beograda i Prištine o upotrebi dinara na Kosovu u Briselu, koji je bio najavljen za 10.30 sati, nije počeo. Naime, došlo je do promene formata, pa je dijalog počeo trilateralnim sastankom oko 12.30

Osnovna tema dijaloga je kako rešiti probleme izazvane ukidanjem prometa dinarima na Kosovu, pa su, kako saznajemo, u delegaciji Beograda ovoga puta i stručnjaci za finansije.

Beograd traži da se na Kosovu omogući rad banci Poštanska Štedionica, kako bi ona mogla da isplaćuje dinare građanima, dok Priština nudi međubankarsku konverziju dinara u evre, kako bi potom evropska valuta bila izdavana građanima za korišćenje na Kosovu.

Izjave dve starene nakon prethodnih pet sastanaka ukazuju da su pozicije veoma udaljene i da je dogovor daleko, uprkos optimizmu koji izražava evropski posrednik Miroslav Lajčak da je dogovor moguć.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter