Izvor: Tanjug
27.09.2022 u 15:22
0

Zorana Mihajlović otkriva: Svi energenti za rad svih toplana u Srbiji su obezbeđeni i grejna sezona počinje na vreme!

Svi energenti za rad svih toplana u Srbiji su obezbeđeni i grejna sezona počinje na vreme, poručila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Pre otvaranja 14. Naftnog foruma Energetske zajednice u Beogradu, Mihajlovićeva je u izjavi novinarima rekla da svim toplanama u Srbiji ukupno nedostaje 3.200 tona mazuta, što su količine koje se nalaze u Upravi za energetiku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Govoreći o 1. novembru, kada više ni Srbija preko naftovoda neće moći da se snabdeva ruskom naftom, ona je rekla da je sa NIS-om to pitanje regulisano.

Precizirala je da Srbija ima 20 posto svoje nafte, dok će ostatak količina stizati naftovodom Janaf iz Hrvatske, i to neće biti ruska nafta.

Pred otvaranje 14. Naftnog foruma podsetila je da imamo sporazum sa Ruskom federacijom, samo jedno domaće skladište gasa koje je sa srpske strane puno, te da smo iznajmili skladište u Mađarskoj gde već sada imamo oko 380 miliona kubnih metara gasa.

„Kada bi ovako gledali, da sve bude održivo, u ovom trenutku mi bi mogli da kažemo sve je u redu. Ali mislim da danas nijedan ministar energetike u Evropi ne može da kaže da smo 100 posto sigurni“, poručila je ona.

Predsednik Vučić sutra na otvaranju novog pogona fabrike „Grundfos“!

Dodala je da ukoliko se nešto desi postoji određeni krizni plan.

Predsednik Vučić sutra na otvaranju novog pogona fabrike „Grundfos“!

„Postoji mogućnost supstitucije, zato smo nabavili druge energenate, za situaciju da se nešto desi“, rekla je ona.

Ukazala je na značaj završetka interkonekcije Niš – Dimitrovgrad, i u novembru zakup kapaciteta sa Azerbejdžanom da bi Srbija u 2023. godini mogla kroz tu interkonekciju da ima minimum 1,4 milijarde kubnim metara gasa.

„To je nešto što će nam sledeće godine sigurno dati sigurnost i stabilnost. Već razgovaramo da sa Albanijom učestvujemo u izgradnji LNG terminala“, rekla je ona.

Podsetila je da Srbija nema gas i da je morala da ga nabavlja od drugih, i dodala da nismo morali da dođemo u situaciju da budemo zavisni samo od jedne države.

„Ali nismo samo mi, nego su i druge države bile. Na nama je da to diversifikujemo“, poručila je ona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter