Izvor: Tanjug
07.04.2023 u 15:32
0

„USTAVNI SUD JE CIRKUS“: Abazović besan zbog sporne odluke!

Sada je jasno zašto Demokratska partija socijalista nije želela da budu izabrane četiri sudije Ustavnog suda, izjavio je danas predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon što je saopšteno da taj sud nije doneo odluku u vezi sa inicijativom za ocenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine.

Abazović je novinarima u Vili Gorica kazao da ne ulazi u meritum odluke, ali da su ljudi u Ustavnom sudu dobili mandat da donose odluke.

– Što se Ustavnog suda tiče, sada je jasno zašto DPS nije želeo četvrtog sudiju. Hoće zarobljene institucije – nema više zarobljenih institucija. Nema više zarobljenih institucija i svaka odluka ovakva koja je politička će im se obiti o glavu –  rekao je Abazović.

NA ČAJU SA SIJEM: Kina prodire u Evropu!

On je upitao „šta će nam Ustavni sud ako neće da se izjašnjava o određenim stvarima“.

Kako je naveo Abazović, šta treba reći, a ostati korektan prema ljudima koji nisu dovoljno hrabri ili su pod raznim uticajima i ne mogu da izjasne.

– Ako kolege u parlamentu žele da 11. juna odemo na izbore, super. Ako imamo drugu ideju, neka iskažu – rekao je Abazović i dodao da veruje da je važna i uloga novog predsednika.

Abazović je, prenosi agencija Mina, kazao da pitanje izbora nije za njega.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA POLITIČKIM PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM: „To je njihov dom i otadžbina, tako je bilo, tako će i biti (FOTO)

– Što se tiče URA mi smo spremni. To treba da vidimo sa državnim parlamentom – kazao je Abazović.

On je naveo da se očekivalo da Ustavni sud donese odluku i da kaže da ukaz jeste ili nije u skladu sa Ustavom.

– Ovako da se ne izjašnjavaju, a čekamo ih 15-20 dana, cirkus –  dodao je Abazović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter