Izvor: TANJUG
15.06.2022 u 20:50
0

ABAZOVIĆ I RAMA SA UKRAJINSKIM PREMIJEROM: Želimo da promovišemo ideal evropske solidarnosti i budućnosti

Premijeri Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama, danas su se sastali u Kijevu sa premijerom Ukrajine Denisom Šmihalom koji je zahvalio na podršci i naporima da Ukrajina bude deo EU.

– Vaša poseta Kijevu je simbolična poruka da ste uz nas. Naše integracije u EU podržava ogromna većina stanovnika, to je i moralni argument u prilog našoj težnji da budemo deo EU – poručio je Šmihal.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U POSETI KOD ZELENSKOG: Abazović i Rama otputovali u Ukrajinu (FOTO)

On je naveo da Ukrajina “vodi težak rat za slobodu i demokratiju“.

– I uz pomoć partnera ta borba je lakša. Hvala za vašu posetu u ovim teškim trenucima – poručio je Šmihal.

Abazović je poručio da Crna Gora želi da promoviše ideal evropske solidarnosti i evropske budućnosti.

– Možete računati na našu podršku. Nismo velika ekonomija, ni vojna sila, ali svakako možete na nas računati sasvim – naveo je Abazović.

On je kazao i da demokratija i principi slobode nemaju cenu.

– Mi razumemo dobro šta su izbeglice, rat, ratni zločini i agresija i zato i kažem da možete sasvim računati na našu podršku. Mislim da možemo uraditi dobre stvari, za sve nas i Evropu sveukupno – poručio je premijer Abazović.

Prethodno su se Abazović i Rama sastali i sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Putem video linka, razgovoru se pridružio i predsednik Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Zelenski je rekao da je svestan da je Crna Gora mala zemlja, koja limitirano može da pomogne kad je u pitanju humanitarna i vojna pomoć, ali da „gde ima volje, ima i načina“.

– Započeli smo dijalog i to je vrlo bitno. Zemlja koja je u ratu kao Ukrajina ima mnogo problema. Svakog dana je na stotine ranjenih. Apel za pomoć je upućen i Crnoj Gori, ali i svim drugim partnerima – kazao je Zelenski.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter