Izvor: TANJUG
27.09.2023 u 18:54
0

AFERA TUNEL: MUP Republike Srpske dostavio Crnoj Gori podatke korisne za slučaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da je dostavilo podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju „Tunel“.

ABAZOVIĆ OPLEO PO SPAJIĆU: Izneo teške optužbe na račun crnogorskog mandatara

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta ‘Tunel’ dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu“, naveli su iz ministarstva za RTCG.

Osumnjičeni su, nakon otkrivanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi veruju da je deo njih prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija proverava da li je Katarina Baćović, zaposlena u pisarnici Višeg suda, koja je pomagala kopačima tunela, zloupotrebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka. Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je nedavno da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gde se nalaze brzo biti uhapšeni.

Protiv četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika. Njima se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter