Izvor: Informer
14.04.2022 u 07:24
0

ALARMANTNO U REPUBLICI SRPSKOJ: Milorada Dodika hoće da ubiju?

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH, nalazi se u životnoj opasnosti i juče je dobio najveći mogući stepen zaštite, saopštila je policija Republike Srpske.

Prema zvaničnom saopštenju, informacija o ugroženosti Dodika stigla je od ‘partnerskih stranih službi’. Te informacije, kažu u MUP RS, ukazuju na to da određene ekstremističke grupacije koje su poznate policiji, planiraju da ubiju Dodika. Zbog ovoga su srpski lider i njegova porodica dobili najveći stepen za zaštite, dok Dodika ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci stalno čuvaju dva oklopna vozila ‘Despot’ i Specijalna antiteroristička jedinica MUP RS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentarišući pretnje i pojačano obezbeđenje, Dodik kaže da je navikao na vanredne situacije i da se ne plaši nikakvih pretnji.

– Pred zoru sam obavešten da postoji informacija da je moja bezbednost najozbiljnije ugrožena. Informacije koje su mi prosledili iz MUP RS jesu uverljive i realistične… Nastojaću, i pored svega, da ove pretnje ne poremete moje svakodnevne aktivnosti. Nikada se nisam plašio, pa se ni sada neću plašiti – poručuje Dodik.

DODIK I NJEGOVA PORODICA UGROŽENI Srpski član Predsedništva BIH poručio: Osećam se sigurno dok me čuva MUP Srpske!

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost, upozorava da je jasno da pretnja nije upućena Dodiku kao građaninu, već kao političaru koji se bori za opstanak RS.

– Ovo jeste pretnja ustavnom poretku BiH, s obzirom na to da je Dodik član Predsedništva, najvišeg organa države koji se neposredno bira na izborima. Bosna i Hercegovina je danas, nažalost, država ‘Muslimanskog bratstva’, koje je instrument britanske politike u islamskom svetu, ali i na Balkanu. To bratstvo legalno postoji u Sarajevu, gde nesmetano dolazi i sin Osame bin Ladena! Zapadne strukture nastoje da sruše Dejtonski sporazum i ispunjavaju sve želje Bakira Izetbegovića, ‘Muslimanskog bratstva’, ‘Al Kaide’ i Islamske države. Zvuči neverovatno, ali ovo je potpuno istinito, ovo je strašna realnost danas u Bosni – naglašava Galijašević.

Ozbiljna situacija

Radovan Kovačević, savetnik Milorada Dodika, kaže da su pretnje Dodiku izuzetno ozbiljne.

– Mile Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira da Republika Srpska vodi nezavisnu politiku i što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika. Dodik uporno insistira da vodi politiku isključivo u interesu naroda i građana RS. Prema svim dostupnim informacijama, ekstremističke grupe će pokušati da uklone Dodika. Cilj im je da ga sklone iz izbornog procesa, a izbori su zakazani za 2. oktobar – uveren je Kovačević

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter