Izvor: telegraf.rs
16.11.2023 u 09:07
0

BANOŽIĆ NAVODNO BUDŽIO TERENCA: Ima lovačku pušku vrednu 25.000 evra?

Veštačenjem automobila Nissan, kojim je bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić u subotu izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić, navodno je otkriveno da na automobilu postoje delovi koji mu izvorno ne pripadaju i za koje ne postoji odgovarajući atest.

Istražitelji su, nezvanično saznaju mediji, pregledali snimke iz Stanice za tehnički pregled vozila u Vinkovcima i utvrdili da je Banožić svake godine pre tehničkog pregleda skidao sporne delove s automobila, a zatim ih vraćao.

Navodno se radi o posebnoj sajli, braniku na prednjoj strani, nosačima na krovu, pojačanju osovine i posebnim felnama. Navodno ništa od toga nije imalo atest, što bi značilo da je Banožić vozio tehnički neispravan automobil. Navodno mu je to sve na auto ugradila firma lokalnog HDZ-ovca koji s Banožićem ide u lov.

Portal piše i da „upućeni Vinkovčani“ tvrde da se radi o firmi u kojoj vinkovački HDZ-ovci servisiraju automobile, a koja u isto vreme „pobeđuje na većini tendera u svom resoru“. Ne navodi se o kojoj firmi se radi. Navodno je vlasnik te firme kupio Banožiću pušku za lov od 25.000 evra, a u njegovoj imovinskoj kartici se ne spominje skupoceno oružje, pišu hrvatski mediji.

SLUČAJ BANOŽIĆ: Banožić nije bio vezan prilikom sudara, sumnja se da je vozio više od 80 km na čas

Juče je zbog brojnih sumnji oko istrage Uskok zatražio predmet od DORH-a Vukovar i PU Vukovarsko-srijemske, s namerom da pregleda ili preuzme sva dokumenta u vezi sa istragom, nezvanično saznaje 24 sata.

Podsetimo, juče je objavljena fotografija nalaza na kojem stoji da je Banožiću nakon nesreće utvrđen 0.21 promil alkohola u krvi. U nalazu piše da je krv izvađena u subotu u 6:47. Nesreća u kojoj je Banožić povređen i u kojoj je jedna osoba poginula dogodila se u 6:15.

Do nesreće je došlo kada je svojim terencem Nissan Terranom po gustoj magli preticao kamion, pa se sudario s kombijem. Županijsko državno tužilaštvo objavilo je dan ranije da su toksikološki nalazi potvrdili da u trenutku nesreće kod Banožića nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnost droga i lekova koji utiču na psihofizičke sposobnosti osumnjičenog.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter