Izvor:
20.12.2023 u 10:33
0

BIĆE PONOVO GUSTO: Šmit pozvao da se usvoje izmene Izbornog zakona, poručio da će u suprotnom to uraditi on

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da u kratkom roku usvoji tehničke izmene Izbornog zakona i poručio da će u suprotnom to uraditi on.

„Ovo je moj poslednji poziv da usvoje zakon. Voleo bih da domaći političari nađu rešenje, ali to se mora desiiti odmah. Ako to ne urade u naredne dve-tri sedmice, svi znaju da u ovom gradu ima jedna osoba koja može doneti tu odluku“, rekao je Šmit na konferenciji za novinare, prenose sarajevski mediji.

Dodao je da u ovoj fazi zahteva tehničke izmene izbornog zakona, odnosno da na dnevnom redu zasad nisu izmene koje zahtevaju široku političku saglasnosti, posebno one vezane za način izbora članova Predsedništva BiH.

Šmit sada od državnog parlamenta traži da se uvedu tehničke inovacije poput elektronskog brojanja glasova, identifikacija birača otiskom prsta i efikasniji nadzor nad izbornim procesom, što podrazumeva i promenu u sastavu biračkih odbora, jer njihove članove više ne bi mogle delegirati stranke koje učestvuju na izborima, što je sada slučaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter