Izvor: Kurir
28.02.2024 u 20:05
0

DEČAK UMALO PREMINUO NA SRED ULICE: Užas u Baru, nesrećno dete spasili prolaznici!

Udarac u vrat koji mu je vršnjak zadao sa leđa, u trenutku dok je jeo, umalo je prošle sedmice bio koban po život jednog tinejdžera iz Bara.

Nesreća je izbegnuta zahvaljujući brzoj reakciji i pribranosti slučajnih prolaznika, koji su se zadesili na mestu gde se i dogodilo nasilje, van školskog dvorišta tokom velikog odmora. Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u toku. U međuvremenu, i Srednja stručna škola u Baru, u okviru svojih obaveza, ispituje šta se dogodilo među đacima, nakon čega će moći da budu izrečene i vaspitne mere.

Kako pišu tamošnji mediji, majka povređenog dečaka im je kazala da petnaestogodišnjaku, koji je napao njenog sina, već predstoji mera isključenja iz škole, koja bi trebalo da mu bude izrečena na osnovu broja neopravdanih izostanaka. Bez obzira na to, očekuje od nadležnih iz policije i tužilaštva da će do krajam ispitati ovaj slučaj i kazniti počinioca.

-Moj sin je nakon napada ostao da leži na pločniku. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da ga nisu spasili, da nije prišla gospođa koja je bila tu u prolazu. Nakon tog događaja postavila je i objavu na društvenim mrežama – ispričala je majka povređenog učenika Srednje stručne škole u Baru.

Printscreen/Instagram

Tvrdi da je njenog sina, za vreme školskog odmora, dok je jeo, njegov vršnjak sa leđa udario u vrat ili glavu, nakon čega je on izgubio svest.

-Po rečima očevidaca, nastavio je da ga udara i sa bokserom na ruci po glavi! U tom trenutku su mom sinu prišli gospođa i gospodin koji su ga spasili. Javilo mi se posli toga još osoba koje su mi to potvrdile – kaže majka povređenog srednjoškolca.

Policija je, prema njenim rečima, do sad preuzela sve mere iz svoje nadležnosti, a predstoji da veštak završi procjenu medicinske dokumentacije i da ovaj slučaj dobije sudski epilog. Bez obzira na to, upozorava da bi svi trebalo da budu svesni opasnosti i velikog rizika koje nasilje među decom nosi sa sobom.

-Moj sin je dobio potres mozga… Borili su mu se za život. Zastrašujuća je informacija koju su preneli ljudi koji su se zatekli na mestu gde je moje dete napadnuto. Dečak, koji je nasrnuo na njega, vikao je: Masakriraću vas, zapamtićete me! Mislim da je to veliki znak za uzbunu – kazala je majka ječaka iz Bara.

Navodi da je napadu prethodila vršnjačka svađa, u kojoj je učestvovao i njen sin, dan ranije.

-Nakon verbalnog konflikta, dečak je tražio od mog sina da se tuku. Ne želim ni na koji način da to opravdam, ali moj sin je morao da se odbrani i tom prilikom je udario dečaka. Bio je prinuđen da se brani, jer da beži nije mogao – navodi ona.

Nastavak tog sukoba bio je, kako kaže, napad sa leđa tokom odmora, dan kasnije, van školskog dvorišta.

Direktor Srednje stručne škole u Baru Vučko Asović kazao je da, dok policija radi svoj deo posla, u ovoj obrazovnoj ustanovi su, u skladu sa svojim dužnostima i ovlašćenjima, pokrenuli postupak izricanja vaspitnih mera. U skladu sa procedurama, i danas će nastaviti da obavljaju razgovore sa učenicima koji su učestvovali u incidentu.

MIRIŠE LI REGION NA BARUT: BiH uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog isticanja obeležja RS

Do ovog događaja, kako kaže, u školi nisu imali bilo kakvih saznanja o sukobu dečaka iz ovog odeljenja prvog razreda.

Ni pedagoška služba nije imala bilo kakvih signala i informacija da bi do ovakve situacije moglo doći, pa nije bilo povoda da ranije reaguju. Zato ih je ovaj događaj, kako navode, sve veoma uznemirio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter