Izvor: KURIR
16.05.2024 u 14:38
0

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U HRVATSKOJ: Četvoro na operaciji, među njima i DETE

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak ujutro na području Brnaza u okolini Sinja.

Kako Slobodna Dalmacija saznaje sa terena, automobil Audi je izleteo sa puta, a u njemu se nalazilo devet ilegalnih migranata.

Četiri osobe su preminule na licu mesta, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu prevezene su u KBC Split radi pružanja lekarske pomoći. Među poginulima je i 14-godišnje dete.

Muškarac koji je vozio je stariji, a policija je pokušala da ga zaustavi kod Trilja.

Nije se zaustavio, već je „nagazio gas” i bežao je nekoliko minuta od policije kada je velikom brzinom ušao u raskrsnicu i, ne mogavši da skrene, udario u zid.

„Presekao me je, video sam kad se zabio u zid. Policijski kombi je krenuo za njima, došli su iz pravca Trilja, a na raskrsnici je bio još jedan policijski automobil, blokirali su ih. Došli su vatrogasci, krenuli su da izlaze iz auta, svi muškarci. Po vikanju i govoru odmah sam video da nisu naši. Nešto su govorili, nisam razumeo. Oh, kako su stenjali. Vadili su ih jednog po jednog na pod. U šoku sam, ne mogu da dođem sebi“, rekao je za 24 časa svedok nesreće .

Nacionalnost poginulih se još utvrđuje

Kako Jutarnji saznaje, iz splitske bolnice primljeno je pet povređenih muškaraca, od kojih su četvoro teško povređeni, među kojima je i dete. Trenutno su u operacionoj sali i troje od njih su životno ugroženi. Reč je o višestrukim povredama. Pretpostavka za dete je da je u višim razredima osnovne škole – s obzirom na to da lekari nemaju lična dokumenta deteta.

Jedan od povređenih ima lakše telesne povrede i svestan je, pa se trenutno traži prevodilac na arapski koji bi rasvetlio okolnosti tragičnog događaja. U 12.30 lekari KBC daće izjavu o stanju pacijenata.

Božinović: Tražimo drugo vozilo

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović oglasio se nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila danas kod Brnaza, u kojoj su poginule četiri osobe.

On je potvrdio da su žrtve migranti, a da među žrtvama nema građana i policajaca.

„Do sada je utvrđeno da se u automobilu prevozilo osam osoba, najverovatnije migranti. Vozilo je zaobišlo policijski punkt, nije se radilo o klasičnoj jurnjavi, već je vozilo kretalo velikom brzinom i pri skretanju nije skrenulo, već je udarilo u zid“, rekao je Božinović.

„Policija je krenula za vozilom, a vozilo koje je prevozilo migrante ranije je naišlo i na policijsku patrolu i zaobišlo ga“, rekao je on.

„Nažalost, ovde se dogodila ovakva situacija, ali policija čini sve da ne stradaju građani i policajci“, dodao je Božinović i potvrdio da se traga za drugim vozilom.

On se osvrnuo i na povećan broj ulazaka na istočnomediteransku rutu: zabilježeno je povećanje od 108 posto, a više od 30 posto na ulasku iz Bosne i Hercegovine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter