Izvor: rtrs
12.03.2024 u 17:44
0

DODIK SKEPTIČAN: Najava Fon der Lajen dobra vest, ali bez datuma ne znači mnogo

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozdravio je danas najavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da će Savetu Evropske unije (EU) preporučiti otvaranje pregovora sa Bosnom i Hercegovinom, ali je dodao da najava bez datuma Međuvladine konferencije ne znači mnogo,

Dodik je ukazao da njena najava ne znači mnogo, ukoliko se ne objavi datum Međuvladine konferencije na kojoj bi zvanično otvorili pregovore.

Treba reći da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i presudnog doprinosa Republike Srpske u tom procesu, objavio je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Evropski put je važan, jer predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja – život Srba u ekonomskom i političkom prostoru bez granica. Želim posebno da zahvalim partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sagovornicima koji u potpunosti razumeju činjenicu da je BiH „mala EU“, naveo je Dodik.

On je rekao kako država može da funkcioniše i napreduje samo kada nijedan interes nije isključen, nego uključen u jednačinu.

Tada imamo pozitivan rezultat, rekao je Dodik.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen preporučila je danas da Bosna i Hercegovina otvori pregovore za članstvo u Evropsku uniju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter