Izvor: Blic
26.08.2021 u 19:39
0

DODIK UGOSTIO TVORCA VAKCINE „SPUTNJIK V“: Učinio je dobru stvar za čovečanstvo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da se Republika Srpska u borbi protiv virusa korona masovno opredelila za vakcinu „sputnjik V“, te da mu je posebna čast ugostiti tvorca te vakcine profesora Aleksanda Gincburga.

Dodik je istakao da je Gincburg učinio veliki doprinos za čovečanstvo, razvijajući i dajući na upotrebu vakcinu ovu vakcinu, piše Srpskainfo.

VAŽNO:

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Beograd ima ogromne potencijale – radimo na ekologiji i BOLJEM ŽIVOTU ZA DECU!

MILAN KRKOBABIĆ U „TELEMASTERU“: Država će pomoći sve projekte u interesu poboljšanja života SVIH SLOJEVA stanovništva

PRELEVIĆ ISTAKAO: Prosečna plata u Beogradu 80.000 dinara!

RISTIĆ: Ne smemo dozvoliti promenu karaktera Jasenovca, što jeste bila namera autora teksta u Džeruzalem postu

– Učinio je tako dobru stvar za čovečanstvo i to pripada retkim ljudima i zato je ovo danas veličanstvena i poseta koja se ne dešava često – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

On je izrazio zadovoljstvo saznanjem da uvaženi profesor nije oklevao kada je spoznao mogućnost da poseti Banjaluku, banjalučki Univerzitet i Republiku Srpsku.

– Stanovništvo Republike Srpske se masovno opredelilo za vakcinu `sputnjik ve` i imali smo veoma uspešnu saradnju sa kompanijama i vlastima u Rusiji da tu vakcinu obezbedimo za naše građane – rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo jer je na sastanku bio u prilici i da čuje nove detalje u vezi sa novim sojevima virusa i mogućnostima da se efikasno reaguje u zaštiti od njih.

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Prethodno je Gincburg sa delegacijom Naučno-istraživačkog centra “Gamaleja” posetio banjalučki Medicinski Fakultet na poziv dekana ove visokoškolske ustanove Ranka Škrbića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter