Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
06.12.2023 u 07:37
0

EVO KAD ĆE UBICA MALE VANJE BITI IZRUČEN MAKEDONIJI: Ministar otkrio koji su sledeći koraci

Postupak za izručenje Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog, neće se odlagati, već će biti ubrzan.

Ministar pravde Krenar Loga rekao je za Skoplje1 da će već ujutru službe raditi na ovom slučaju.

– Od početka radnog vremena krećemo u odgovarajuću proceduru. I sinoć smo kontaktirali zaposlene u odeljenju – kaže Loga za Skoplje1.

Procedura teče tako što MUP saopštava da je lice locirano, dokumentacija se kompletira, prevodi na jezik zemlje gde je lice pobeglo (turski), a zatim dostavlja.

Potrebno je prikupiti niz dokumenata, a dokumentaciju dostavlja ministar.

Facebook

Da podsetimo, glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo uhapšen je sinoć u Turskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je na vanrednoj konferenciji za medije da je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i da je među njima i Ljupčo Palevski Palčo.

Spasovski je rekao da je Palevski uhapšen u Turskoj i naveo da je reč o organizatoru otmice i izvršiocu ubistva. Dodao je da se Palevski trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i da se čeka okončanje procedure nakon koje će biti isporučen Severnoj Makedoniji.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umešanosti uhapšenih osoba.

– Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici – rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

On je potvrdio da su u okolni Skoplja nađena dva pištolja, koji se povezuju sa ubistvom Vanje Gorčevske. Pronađen je i mobilni telefon koji je pripadao ubijenoj devojčici.

MONSTRUM DOLIJAO I UHAPŠEN: Ministar policije izneo detalje zločina(Video)

Spasovski je napomenuo da je ona bila ubijena vatrenim oružjem, a ne udavljena, kako se ranije spekulisalo. Ministar Spasovski očekuje proširenje istrage.

On je, takođe, potvrdio da je Palevski iz Severne Makedonije prvo pobegao u Srbiju, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, odakle mu je bio organizovan put do Turske. Spasovski je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter