Izvor: SD.RS
22.08.2023 u 12:53
1

HRVATI SE ISPRSILI: Plenković obećao novi paket pomoći Ukrajini i luke na korišćenje

Hrvatska će osigurati novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan oko 30 miliona evra, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim danas u Atini.

Novim paketom vojne pomoći, ukupna pomoć Zagreba Kijevu približiće se iznosu od 200 miliona evra. Hrvatska vlada će u četvrtak otkriti šta sadrži taj paket, najavio je Plenković.

Plenković je sa Zelenskim razgovarao o korišćenju hrvatskih luka za izvoz ukrajinskih žitarica. 

OGLASIO SE MILATOVIĆ IZ ATINE: „Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore“

– Već sada je iz hrvatskih luka izvezeno više hiljada tona žita. Najviše je otišlo u Italiju, deo na sever Afrike – ali se s novim okolnostima na Crnom moru ta tema ponovno aktuelizovala, rekao je Plenković. Naglasio je da je „poenta“ da ovo „bude tranzit kroz Hrvatsku u treće zemlje.

Plenković i Zelenski učestvovali su u ponedeljak uveče na neformalnoj raspravi o proširenju EU i evropskoj budućnosti regije kao i o rusko-ukrajinskom ratu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HRVATI SE ISPRSILI: Plenković obećao novi paket pomoći Ukrajini i luke na korišćenje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter