Izvor: Tanjug
20.05.2020 u 03:13
0

I AMFILOHIJE ODGOVORIO MILU Propoveda satansku crkvu, od Crne Gore pravi demonsku zajednicu

Arhiepiskop cetinjski I mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohje je, dan nakon poruka Mila Ðukanovića vezanih za kritikre SPC i formiranje crkve nacionalnih Crnogoraca izjavio da crnogorski predsednik propoveda “satansku crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori o demonsku, satansku zajednicu”.

VUČIĆ ODGOVORIO MILU NA NAJAVU UKIDANJA SPC Srbija to više neće trpeti!

Amfilohije, poručuje da satanske crkve stvaraju bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

Vladika je to rekao na liturgiji u Cetinjskom manastiru povodom praznika Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put uneta na današnji dan u ovaj hram.

Ðukanović je juče na konferenciji za novinare, povodom dve godine mandata, rekao da “SPC hoće da upravlja Crnom Gorom” I da određuje njen pravac I karakter u budućnosti.

– Ako to ne prihvate i žele crkvu nacionalnih Srba u Crnoj Gori – u redu. Ali tada ćemo morati stvoriti i crkvu nacionalnih Crnogoraca… – rekao je, između ostalog Ðukanović, koji je negirao da ima bilo kakve veze za hapšenjem vladike Joanikija i sveštenia budimljansko – nikšićke eparhije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter