Izvor: Tanjug
12.10.2023 u 08:22
0

IMAMO VEĆINU, VLADA ĆE BITI FORMIRANA: SPAJIĆ OPTIMISTIČAN, ali ipak sve kopka – GDE JE DRITAN?

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, izjavio je sinoć posle razgovora sa potencijalnim učesnicima nove parlamentarne većine da je održan "konstruktivan sastanak".

 – Odredili smo dinamiku sledećih koraka. Sada radimo na kreiranju sporazuma. Ne bih govorio o subjektima, ali imamo veću većinu nego što je očekivano – rekao je Spajić, ali nije odgovorio na pitanja ko će biti predsednik Skupštine Crne Gore, prenele su Vijesti.

Prema njegovim rečima, sastanak je bio rezultat bilateralnih razgovora koje je u utorak održao sa potencijalnim partnerima, nakon čega se izrodio i novi model buduće vlasti. Spajić je sinoć u Podgorici razgovarao sa liderom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, predsednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i funkcionerima te partije Borisom Bogdanovićem i Momom Koprivicom, liderima koalicije Za budućnost Crne Gore Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, liderom SNP Vladimirom Jokovićem i funkcionerom te partije Draganom Vukićem, kao i sa predsednikom Saveza građana CIVIS Srđanom Pavićevićem. Izvori, bliski učesnicima pregovora, kažu da je izvestan ulazak Albanskog foruma u novu vladu, dok se to ne može reći za Albansku alijansu koju predvodi Genci Nimanbegu.

Prema navodima Vijesti, Spajić se nije juče sastao sa aktuelnim premijerom i liderom GP URA Dritanom Abazovićem, iako se o tome spekulisalo u medijima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter