Izvor: Tanjug
17.06.2022 u 19:05
0

„INICIJATIVA ZNAČAJNA ZA REGION“ Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski podržao je „Otvoreni Balkan“!

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski rekao je na Prespa forumu na Ohridu, da je „Otvoreni Balkan“ veoma važna inicijativa, značajna za ekonomski i politički razvoj regiona, ali da nije alternativa za Evropsku uniju.

Kovačevski je na panelu „65 godina posle Rimskog ugovora: Da li je Evropa ekonomski obnovljena i integrisana?“, na kojem je učestvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, rekao da je u teškim vremenima krize, izazvane ratom u Ukrajini, od izuzetnog značaja integracija Zapadnog Balkana u EU.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao da zemlje Zapadnog Balkana treba da nastoje da ispune sve demokratske i pravne tekovine EU, kako bi se što pre pridružile zemljama članicama.

Istakao je da je Severna Makedonija ostvarila ekonomsku, tehnološku i kulturnu saradnju sa zemljama Evrope, ali da je puno izgubila na putu evrointegracija usled kriznih potresa koji su poslednjih godina pogodili čitav svet.

„Mi ćemo i dalje nastaviti ka evrointegracijama“, rekao je Kovačevski.

On je istakao da Severna Makedonija podržava „Otvoreni Balkan“, koja je značajna za region, jer otvara nove mogućnosti, investicije i olakšava protok kapitala i ljudi.

Dodao je da udružene, zemlje regiona mogu da ostvare BDP koji je viši od proseka u poslednjih 20 godina.

PODRŠKA ESKOBARA „OTVORENOM BALKANU“ Američki diplomata rekao je da sve dok je ta inicijativa usmerena ka evropskim integracijama, „oni su tu da je podrže“!

Kovačevski je naveo i da Severna Makedonija prolazi kroz teška vremena, ali da vlada čini sve kako bi obezbedila sigurnost u zemlji i bolji život za građane.

Podsetio je da su najugroženije kategorije, koje su najviše pogođene krizom, dobile pomoć, kao i da država čini sve da se održi likvidnost firmi i spreči da ljudi ostanu bez posla.

Dodao je da Severna Mekdonija nije zaboravila na susede, već je iskoristila povoljnosti olakšanog transporta i trgovine koje ima sa svojim komšijama, te tako i obezbedila izvoz ulja za Albaniju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter