Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 20:24
0

IZETBEGOVIĆ O ERDOGANOVOM PREDLOGU: Ništa od sastanka!

 Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) kazao je posle današnje sednice Kolegijuma SDA da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsednicima Republike Turske i Republike Srbije, i da je, kako je naveo, reč o pogrešnoj interpretaciji.

-Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda- izjavio je Izetbegović povodom jučerašnje izjave turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izetbegović je dodao da bi ta trilaterala trebalo da se desi uskoro i da će BiH predstavljati Predsedništvo BiH.

Erdogan je u utorak, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima u Ankari rekao da Turska želi da se posle izbora u Srbiji održi zajednički sastanak sa trojnim Predsedništvom BiH u cilju ocuvanja teritorijalnog integriteta i celovitosti BiH, kao i da bi taj sastanak sa liderima sve tri strane, Bošnjaka, Hrvata i Srba, mogao da bude održan u Beogradu ili Istanbulu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter