Izvor: Kurir
29.02.2024 u 11:39
0

JEZIV SLUČAJ U ZAGREBU Policajci su ga pratili, zatekli s lopatom u ruci, a na 60 cm dubine došli su do jezivog otkrića

Stari policijski znanac Verner Trautman (57), sudeći prema poslednjim potezima prošle nedelje kada se nije odvajao od lopate koju je vozio u automobilu, očito je naslućivao da mu zagrebački kriminalisti već neko vreme dišu za vratom i da se oko njega i partnerke Marine Šnajder (61) sve više steže obruč zbog nestanka imućnog Tonija Gerarda (58) poznatog kao Tonko Zec.

Nakon detaljnog proučavanja kupoprodaje Gerardovih nekretnina, za koju se utvrdilo da je sprovedena na osnovi lažne dokumentacije, rasla je sumnja da su Trautmann i Šnajder, zbog neverovatne gramzivosti, ubili Gerarda iz koristoljublja ali i da bi prikrili drugo krivično delo, pa su u tom pravcu sudskim putem aktivirane posebne dokazne radnje i sve što je Trautmann činio nadziralo je budno oko istražitelja u maksimalnoj tajnosti.

Pa su ga tako uočili u punom zamahu, u blizini popularnih Hoto vila i ne toliko daleko od jednog od obližnjih jezera, kako kopa na jednoj travnatoj površini, prekopava pa opet kopa.

Jer on je itekako dobro znao da se na dubini od 60-ak centimetara krije strašna tajna koju su zakopali i usput prikrili mahinacije s nekretninom koju su, na prevarni način i na osnovi lažne dokumentacije, bez znanja vlasnika prodali za vrtoglavih 400.000 evra.

Novac su podelili, a vlasnik popularnog lokala u Dubrovniku završio je naprasno, na jeziv način, pod zemljom. Barem tako sumnjaju istražitelji koji su, nakon što su zatekli Trautmana u kopanju, odlučili pokrenuti hapšenje.

Krajem prošle nedelje ujedno je odrađena ekshumacija ostataka tela na toj lokaciji pa su, prema informacijama Jutarnjeg lista, pritom pronađeni lobanja i bedrena kost.

Navedeni posmrtni ostaci poslani su na veštačenje, a policijski pas neumorno je nastavio da njuška teren u potrazi za ostalim dokazima. Gde je, pak, novac koji su navodno prisvojili i jesu li dirali Gerardove bankovne račune, pokazaće, između ostalog, istraga koju je, nakon primanja krivične prijave, pokrenulo velikogoričko tužilaštvo.

Po dovršetku istraživanja, policija ih je prijavila za ubistvo iz koristoljublja i prikrivanja drugog dela pa im preti, ako dođe do optuženja i suđenja, nekoliko decenija iza rešetaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter