Izvor: Tanjug
10.02.2022 u 12:48
0

KORONA U SLOVENIJI: Još 12.137 novozaraženih, preminulo 16 osoba

U protekla 24 sata u Sloveniji je zabeleženo 12.137 slučajeva korona virusa, a preminulo je 16 pacijenata.

Kako se navodi, svi epidemiološki podaci pokazuju da je epidemija korona virusa u pada i najavljaje se mogućnost popuštanja mera u skorije vreme. 

Nakon što je proteklih dana zemlja dostigla vrhunac u dnevnom broju zaraženih, očekuje se da će za koji dan uslediti i pad broja hospitalizovanih kovid pacijenata, te da će u narednom periodu vladina grupa za upravljanje pandemijom moći da raspravlja i o postepenom ukidanju nekih epidemioloških mera, izvestili su slovenački mediji izvore bliske vladi.

Očekuje se da će u ovoj nedelji biti ukupno registrovano oko 60.000 novih slučajeva korona virusa, što je još uvek visok broj, kao i da je taj broj znatno manji nego proteklih nedelja, rekao je za novinare Janez Žibert s ljubljanskog Medicinskog fakulteta.

Član vladine grupe za upravljanje pandemijom Matjaž Jereb smatra kako bi sledeće nedelje mogli da se stvore uslovi da se „postepeno ukidaju pojedine epidemiološke mere“.

Za Slovenačku televiziju rekao je da je prerano govoriti o dugoročnoj prognozi pandemije.

Broj hospitalizovanih kovid pacijenata u protekla 24 sata smanjen za 2,8 odsto, pa je u bolnicama ukupno 789 pacijenata, od čega je na intenzivnoj nezi 141.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter