Izvor: BSC HAPPY/RTRS
02.12.2023 u 11:07
0

„MARFI SE UŽIVEO U ULOGU ŠERIFA“: Dodikov savetnik odgovorio na napade američkog ambasadora

Savetnik predsednika Republike Srpske Bojan Savić izjavio je da se Majkl Marfi uživio u ulogu velikog šerifa i svaki dan sve više nekontrolisano i isfrustrirano iskazuje svoju mržnju prema svemu što je srpsko.

Savić je poručio Marfiju da u Republici Srpskoj ne žive divlja plemena već drevni srpski narod koji ni mnogo jači od njega nisu mogli da ustroje i nateraju da žive po njihovim pravilima, pa neće ni on.

Reagujući na izjavu Marfija da je „opasna separatistička retorika Milorada Dodika i njegove pretnje otcepljenjem od BiH“, a da će „njegovo destabilizujuće delovanje imati negativne posledice ne samo za njega, već i za sve građane BiH“, Savić je rekao da ne zna ko i šta daje za pravo bilo kojem ambasadoru, pa i ovome iz jedne od najvećih zemalja da preti.

DODIKU SE NE DOPADAJU STAVOVI: Eskobar svojim izjavama krši Dejton i doprinosi raspadu BiH

On je upitao šta to želi da poruči američki diplomata ovakvim izjavama – da će nas ponovo bombardovati osiromašenim uranijumom ako ne budemo igrali po njegovim pravilima ili da će svi Srbi biti pod sankcijama.

Savić je konstatovao da su Marfijevi stavovi separatistički, a ne stavovi predsednika Srpske, te da ne priliči jednom diplomati, ako se on uopšte može nazvati diplomatom, da se tako izražava, preti, ucenjuje i otvoreno stavlja na stranu jednog naroda u BiH.

Јedino tačno što je on izavio jeste da je ‘Ustav BiH kristalno jasan’, samo što treba da ga poštuju i on, i SAD, i samozvani visoki predstavnik, kao i političko Sarajevo. BiH nije građanska država, već državna zajednica sastavljena od dva entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, u kojoj žive tri konstitutivna naroda Srbi, Hrvati i muslimani i ostali. U Republici Srpskoj i FBiH nema građanki i građana i BiH nije građanska država, koju Marfi uporno propagira – istakao je Savić.

A time što u poslednje vreme stalno ponavlja da su „SAD probosanski orijentisane“, rekao je Savić, Marfi nije otkrio Ameriku, jer je to poznata stvar još od devedesetih godina kada su podržali raspad Јugoslavije i stvaranje nezavisnih državica od njenih bivših republika.

Kada su zatvarali oči pred zločinima mudžahedina nad srpskim narodom, gledali njihovo postrojavanje i šutiranje glava srpskih mučenika uz povike ‘Alahu egber’, podržavali nezabeleženi egzodus sarajevskih Srba, tačnije etničko čišćenje Sarajeva, bombardovali srpski narod, ubijali tek rođene bebe nedozvoljavajući dopremanje kiseonika… i danas, posle svega, Marfi i pojedini zapadni političari daju sebi za pravo da pričaju o retorici predsednika Republike Srpske – naglasio je Savić.

On je poručio da pretnjama, napadima, ucenama i pritiscima ništa neće i ne mogu postići, jer srpski narod u Republici Srpskoj vrlo dobro zna i mnogo puta je osetio na vlastitoj koži šta znači reč demokratija kada dolazi iz usta zapadnih moćnika.

On je naglasio da je srpski narod narod sa hiljadugodišnjom kulturom koji neće pokleknuti pred diplomatama države stare 200 godina koja je u svojoj kratkoj istoriji ubila najviše ljudi, posebno dece, među kojima je značajan broj srpske nacionalnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter