Izvor:
25.11.2016 u 04:08
0

MIGRANTI SKROZ PODIVLJALI: Žestoko se sukobili sa policijom, zasuli ih kamenicama i zapalili…

Migranti su se sukobili sa policijom i zapalili su nameštaj i gume u izbegličkom kampu u gradu Harmanli na jugu Bugarske, samo dva dana nakon što je taj objekat zatvoren usled izveštaja o epidemiji oboljenja.

Migranti su bacali kamenice i druge predmete na policiju, koja je upotrebila vodeni top kako bi ih rasterala. Demonstranti su nakratko probili ogradu kampa, ali su vrlo brzo vraćeni.

Nakon upada demonstranata oštećeno je nekoliko zgrada, uključujući kantinu, a zapaljene su gume, madraci i polomljeni nameštaj.

Nema izveštaja o eventualnim povredama ili hapšenjima.

Prošle sedmice su meštani Harmanlija održali protest uz poziv za zatvaranje kampa nakon što su lokalni mediji javili da postoji mogućnost da migranti boluju od prenosivih kožnih bolesti.

U kampu je bilo 3.000 izbeglih, uglavnom iz Avganistana.

Direktorka bugarske Agencije za izbeglice Petja Parvanova rekla je danas lokalnim medijima da su izveštaji bili pogrešni.

– Veštački stvorena tenzija dovela je do zatvaranja kampa. Objavljeni su pogrešni izveštaji da je kamp središte zaraze – naglasila je Parvanova.

Srna
Foto: Twitter/TelegraphNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter