Izvor:
25.11.2016 u 22:27
0

MILO UDARIO NA NAJBLIŽEG SARADNIKA? Uhapšen Veskobar, pretreseni svi njegovi objekti, pronađeno silno oružje!

Podgorička policija privela je juče biznismena Veselina Barovića zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U njegovim objektima pronađeni su puška i pet pištolja. Barović je juče oko 15 sati pušten iz pritvora, nakon saslušanja kod tužioca. U daljem postupku će se braniti sa slobode. U pritvoru je proveo više od deset sati, kada je uz krivičnu prijavu predat osnovnom državnom tužiocu Miroslavu Turkoviću, piše Dan.
Informaciju o hapšenju Barovića, u izjavi za Dan, potvrdili su njegovi branioci, advokati Zoran Piperović i Dragoljub Đukanović. Kako su naveli, sporan je bio samo jedan pištolj koji Barović zbog nemarnosti nije registrovao, a radi se o poklonu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Piperović ističe da je policija tokom rutinske kontrole u Barovićevom vozilu „mercedes” pronašla plastični dio od pištolja i futrolu.

– Barović nije upravljao vozilom kada su pronađene te stvari, a i to što je pronađeno u vozilu nije oružje. Radi se o ukrasu za pištolj koji se može kupiti u bilo kojoj specijalizovanoj prodavnici – tvrdi Piperović.

Policija je o događaju obavestila dežurnog tužioca Rominu Vlahović, koja je od sudije Miladina Pejovića tražila da izda nalog za pretres porodičnih objekata Veselina Barovića.

– Pretresli su njegov stan u Moskovskoj ulici u Podgorici i porodičnu kuću u selu Bandići. Tokom pretresa, moj branjenik je kazao da u stanu ima tri pištolja i pokazao inspektorima dozvole za dva. Treći pištolj je dobio na poklon iz MUP-a. Barović je i taj pištolj hteo da registruje, ali su mu u MUP-u rekli da ga ne mogu naći u sistemu. Trebalo je da se javi pre nekoliko dana i da ga legalizuje, tako da je problem nastao isključivo zbog njegove nemarnosti. Upravo to oružje sada je predmet krivične prijave – naglasio je Piperović.

U porodičnoj kući Barovića u Bandićima u sefu su pronađeni automatska puška starije proizvodnje, dva pištolja i oko 60 metaka.

Barović je inspektorima ispričao da je to sef koji je koristio njegov pokojni otac i da nema ključeve. Zamolio je policajce koji su vršili pretres da obezbede ključara ili nekog ko može da otvori sef. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su razbili sef i pronašli pušku i dva pištolja. Barović je nakon pretresa lišen slobode. Kod tužioca Turkovića odgovarao je na sva pitanja i pošto je tužilac procenio da nema osnova za dalje zadržavanje, pustio ga je se brani sa slobode.

Volim Podgoricu
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter