Izvor: VIJESTI.ME
30.10.2023 u 18:05
1

NAJISKUSNIJI U PARLAMENTU CRNE GORE: Mandić izabran za predsednika Skupštine

Mandić je izabran na nastavku konstitutivne sednice Skupštine iz jula

Na tajnom glasanju, za izbor Mandića glasalo je 49 poslanika, a nije bilo glasova protiv.

SRBIN NA ČELU CG PARLAMENTA: Ko je Andrija Mandić, kandidat za predsednika Skupštine Crne Gore

Glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Liberalne partije, Demokratske unije Albanaca, Hrvatske građanske inicijative i Građanskog pokreta URA.

Mandić je, nakon rasprave na sednici Skupštine, kazao da je njegova misija da pomiri Crnu Goru.

„Ovo je najduža rasprava o kandidatu za predsednika Skupštine i ovoliko uvreda ne sećam se da je u ovom parlamentu sasuto prema bilo kojem pojedincu, a ne poslaniku koji ima najviše iskustva“, rekao je Mandić.

Funkcija predsednika Skupštine pripala je koaliciji Za budućnost Crne Gore po sporazumu koji su ranije potpisali konstituenti nove vlasti.

Koalicija Za budućnost Crne Gore se zauzvrat obavezala da će podržati izbor Vlade mandatara Milojka Spajića, u koju će i zvanično ući nakon rekonstrukcije koja je najavljena za godinu.

Očekuje se da Mandić, nakon izbora za predsednika, za danas zakaže novu sjednicu Skupštine na kojoj će biti izabrana 44. Vlada Crne Gore.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAJISKUSNIJI U PARLAMENTU CRNE GORE: Mandić izabran za predsednika Skupštine”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter