Izvor: Kurir.rs/Jutarnji
15.03.2022 u 17:56
0

NATO O PADU DRONA U ZAGREBU! Stoltenberg: Letelica nije bila naoružana! To nije bio napad!

Jens Stoltenberg, prvi čovek NATO-a, na konferenciji za novinare demantovao je tvrdnje Plenkovića i Banožića da je dron koji se srušio u Zagrebu bio naoružan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje novinara kako je moguće da je šestotonska letelica preletela tri zemlje članice NATO-a i pala usred Zagreba, a šef NATO-a je odgovorio:

„Razgovarao sam sa Plenkovićem, sarađujemo na utvrđivanju činjenica. Preliminarna istraga pokazuje da se ne radi o naoružanoj letelici, i da je ostala bez goriva i da se zbog toga srušila u Zagrebu. Imaćemo preciznije činjenice nego do sada. Važno je znati da saveznici razmjenjuju informacije i da je dron bio pod nadzorom NATO sistema i na kraju se srušio u Zagrebu. Moramo da podelimo informacije i nakon toga ćemo saznati više. Moramo mnogo više da ulažemo u radarsku kontrolu i u naše protivvazdušne sisteme, a to činimo razmeštanjem sistema Patriot na istočnim granicama – rekao je Stoltenberg, koji je uveren da je incident na Jarunu bio puka nesreća.

„Istražujemo incident vezan za dron koji je pao u Hrvatskoj. Koliko sada znamo, to nije bio napad. Reagovaćemo ako bude potrebno, a moramo da imamo komunikaciju sa Rusima da incidenti ne pređu u opasne situacije. Zato pojačavamo prisustvo“, rekao je Stoltenberg, koji je pre Zagreba komentarisao pad drona u Rumuniji.

„Jačamo našu bezbednost i budnost, to radimo tako što postavljamo sistem Patriot na istočne granice Alijanse, jačamo vazdušne patrole, što nam pomaže da pratimo situaciju i reagujemo ako je potrebno. U toku je istraga o ulasku ruske letelice u rumunski vazdušni prostor“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter