Izvor: BSC HAPPY/RTRS
07.12.2023 u 21:05
0

PRETUČENA SRPKINJA! Novi napad na povratnike u Federaciji – provalili sekirom, pa pretili da će je ubiti! (VIDEO)

Ljeposava Petković (77), srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće u Federaciji pretučena je sinoć u porodičnoj kući. Dva lica sekirom su provalila u kuću i preteći da će je ubiti tražili novac. Ovo je treći napad na Ljeposavu. I nije jedina. Provaljeno je i u kuću drugih Srba, njenih komšija.

Iz policije Zeničko-dobojskog kantona tvrde da napad nije nacionalno motivisan, a iz Srpske osude. Novi napadi još jedan je pritisak na srpske povratnike da odu sa svojih vekovnih ognjišta.

Taman kada je zaspala- san joj je prekinula lupnjava. Srpska povratnica Ljeposava Petković, u strahu od ranijih napada, izašla je iz sobe i zatekla dvojicu napadača.

Ovo je treći napad na Ljeposavu koja je zbog podliva na glavi i posledice udarca pregledana u Kantonalnoj bolnici u Zenici. Pretprpljeni strah je više, kaže boli od zadobijenih modrica. Da su srpski povratnici ciljana meta govori jučerašnji napad i na njene komšije. Dujko i Vasilija Blagojević, vrativši se iz Prnjavora zatekli su razvaljena vrata. Sve je, kažu bilo ispreturano ali nisu ništa odneli. Ovo nije prvi napad ni na Blagojeviće.

– Јeste mi obijalo još jednom kuću. I mene su napali. Ali sam se odbranio. Policija je napravila zapisnik. Nikad me nisu pozvali – rekao je srpski povratnik u Stošnicu kod Vozuće FBiH Duje Blagojević.

Srpski povratnici odavno u FBiH nisu sigurni. Postali su statistička greška. U Vozućoj nema srpske kuće koja nije obijena i ovo je prelilo čašu, kažu predstavnici povratnika u Vozuću.

– Ovo je pokušaj – biće ubistvo. Ne osećam se sigurno. Ima devet žena koje žive same. Žene se uspaničile. I ja sam – istakao je predsednik Udruženja „Povratak u Vozuću“ Bogoljub Stanković.

– Sad je obijena i još premlaćena. Dokle više. Šta treba da se dogodi da se prekine sa tim da budu bezbedni u FBiH – naveo je predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana Zoran Blagojević.

Policija je na tragu napadačima i oni bi trebali uskoro biti uhapšeni, tvrdi federalni ministar policije Ramo Isak. U policiji zeničko dobojskog kantona kažu da napad nije nacionalno motivisan.

PLJUNULA GA I PSOVALA! Izetbegovićeva žena napravila skandal – maltretirala čuvara bolnice! (VIDEO)

– Ovaj napad nije nacionalno motivisan. Radi se o klasičnom krivičnom delu razbojništva gdje su počinioci nameravali ostvariti imovinsku korist – rekao je portparol Uprave policije ZDK Samir Valentin.

Da se napad desio na povratnike u Republici Srpskoj svi bi se digli, poručuje ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić. Napad je osudio i pozvao nadležne da što pre kazne napadače.

– Očekujem od nadležnih da osude napadače, da ga sankcionišu. Osuđujem napad. Pozivam institucije da odrade svoj deo posla. Tražim povećanje bezbednosti oko srpskih povratnika. I pozivam bošnjačke političare da spuste tenzije – istakao je Nešić.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović pozvala je nadležne institucije da počinioce u najskorijem roku privedu pravdi i Petkovićevoj konačno obezbede miran i siguran život.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter