Izvor: Tanjug
24.06.2022 u 18:28
0

NOVI TALAS KORONE U HRVATSKOJ? Pomno se prati situacija, dve nove podvarijante omikrona prave probleme u komšiluku!

U Hrvatskoj su se pojavile nove zaraznije podvarijante omikrona i uzrokuju značajan porast broja novih slučajeva zaraze u poslednjoj sedmici, saopštio je Hrvatski zavod za javno zdravlje (HZJZ).

U situaciji kada su ukinute sve epidemiološke mere, virus se lakše širi, a nove podvarijante BA.4 i BA.5 uspešnije zaobilaze imunitet stečen vakcinacijom, kažu u HZJZ-u o novom porastu broja novozaraženih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Hrvatska ima 612 novoobolelih od korona virusa i četiri preminule osobe.

Podvarijante BA.4 i BA.5 zastupljene su u 15 posto uzoraka poslanih iz Hrvatske na sekvenciranje u evropske laboratorije.

Iz HZJZ-a poručuju da su, uprkos većoj virulentnosti novih varijanti, vakcinisanje osobe i dalje solidno zaštićene od težih oblika bolesti i hospitalizacije.

Direktorka Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić ističe da se “situacija pomno prati”, ali ne isključuje mogućnost da će se aktualni porast broja slučajeva nazvati novim talasom epidemije.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Broj obolelih i dalje raste, preminuo još jedan pacijent u poslednja 24 sata!

“Širenjem podvarijanti BA.4 i BA.5 postoji mogućnost da budu inficirani i oni koji su cepljeni ili preboleli, no većinom se radi o blagim kliničkim oblicima koji prođu za dan-dva. Važno je da hronični bolesnici i dalje praktikuju epidemiološke mere i zaštitu te ih i dalje pozivamo da se vakcinišu“, rekla je Markotić u izjavi za Hinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter