Izvor: Tanjug
24.06.2022 u 19:31
0

UVREDE NA RAČUN ŠMITA I PLENKOVIĆA Predsednik Hrvatske Milanović poručio je:“Visoki predstavnik je ništarija, a Plenković je izdajnik“!

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je diplomatsku notu, koju je visoki predstavnik u BiH uputio Ambasadi Hrvatske u Sarajevu, zbog njegovih izjava i ponovio da je Kristijan Šmit u BiH ilegalno, kao i da je produžena ruka, kako je naveo, „vrlo mutnih i čudnih krugova u BiH, s problematičnim ovlašćenjima“.

„Žalio se (Šmit) Ambasadi Hrvatske u BiH? A šta mu je Ambasada odgovorila? Sikter – tako se kaže u Bosni“, rekao je Milanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milanović je rekao da je reč o čoveku koji je u BiH ilegalno i ne želi da koristi ovlašćenja da bi se usvojile izmene Izbornog zakona.

Prema njegovim rečima, Šmit se kad god treba „mača laća“, te „lati i povlači iz korica svoja takozvana ovlašćenja i interveniše u sistemu izbora, jer je očigledno da postoje neki kriterijum koje mu neko šapuće i neko deluje“.

„Taj visoki predstavnik može da radi šta hoće, utamničiti ljude, menjati zakone. Visoki predstavnik je ništarija, a (hrvatski premijer Andrej) Plenković je izdajnik“, rekao je Milanović.

Milanović je oštro kritikovao lidere Hrvatske i EU zbog nedavanja statusa kandidata BiH. Evropski savet je optužio za cinizam, te da ne žele da menjaju izborni zakon u BiH jer planiraju krađu na izborima, pišu hrvatski mediji, prenela je Srna.

„Kada će BiH dobiti status kandidata? Nikada jer nekima ne odgovora da se to ispuni, a to neće biti ni pre izbora jer žele da ih pokradu“, naveo je Milanović.

PLJUŠTE OPTUŽBE U HRVATSKOJ Predsedniku Milanoviću premijer Plenković ponovo uputio TEŠKE REČI!

On je ocenio da je ovo hrvatska politička tragedija, da su Plenković i ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izdali Hrvate i Hrvatsku, nametnuvši dodatne uslove za BiH za sticanje statusa kandidata.

Milanović je usporedio BiH s Ukrajinom i naglasio da je BiH, i pre sukoba u Ukrajini, bila Švajcarska.

„BiH je za Ukrajinu bila Švajcarska, ne svojom voljom jer ima kvazi kolonijalnu upravljačku strukturu koja poslednjih 10 godina nije radila ništa“, rekao je hrvatski predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter