Izvor: KURIR
10.07.2024 u 10:08
0

OSTAVILI ZAKLJUČANU DECU U AUTOMOBILIMA: Vatrogasci intervenisali, roditelje čeka KAZNA

Vatrogasci iz Javne vatrogasne jedinice Split i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštela imali su juče dve intervencije spasavanja dece iz zaključanih automobila. To se ubraja u krivična dela, povredu dečijih prava za koje se dobija i do 15 godina zatvorske kazne.

Makarska i Kaštel Lukšić

Naime, u Makarskoj je dete ostalo zaključano u vozilu, a sve se dogodilo oko 17 sati i 26 minuta. Na intervenciji su bili spasioci iz JVP-a Makarska s jednim vozilom i tri vatrogasca.

Takođe, slično se dogodilo i u Kaštel Lukšiću. I tako je dete ostalo zaključano u vozilu, a vatrogasci su dojavu dobili oko 20 sati i 34 minuta. Na terenu su bili spasioci iz DVD-a Kaštela s jednom vozilom i tri vatrogasca.

Ostavljanjem deteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo se zanemaruje i zlostavlja dete što predstavlja obeležje krivičnog dela Povreda dečijih prava.

ISKASAPIO SVOG RADNIKA I OTIŠAO NA KAFU: Dobio doživotnu

Kazna i do 15 godina

Posledice mogu biti smrt deteta ili teško narušeno zdravlje. Odgovorna osoba kazniće se za počinjenje težeg oblika krivičnog dela za šta je propisana kazna zatvora od 1 do 15 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter