Izvor: kurir
10.07.2024 u 08:07
0

ISKASAPIO SVOG RADNIKA I OTIŠAO NA KAFU: Dobio doživotnu

Regionalni sud u austrijskom Velsu osudio je Crnogorca (40) na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva državljanina Bosne i Hercegovine (40), kojeg je ubio iz ljubomore.

Jedina olakšavajuća oklonost bila je njegovo priznanje. S druge strane, otežavajuće okolnosti bile su prethodne osuđujuće presude, više krivičnih dela, izuzetna brutalnost krivičnog dela, kao i činjenica da je krivično delo izvršeno u vreme dok je bio na uslovnoj slobodi.

Kako podsećaju austrijski mediji, sve se desilo krajem marta prošle godine kada su Crnogorac, i još dva njegova radnika iz BiH (40, 19) krenuli zajedno na posao. Crnogorac je bio uveren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu sa njegovom ženom. Kada su došli pred firmu, žrtva i osumnjičeni su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak parkirao auto.

DODIK: SME LI BAR NEKO OD BOŠNJAČKIH POLITIČARA DA SE IZVINI SRBIJI

U tom momentu, Crnogorac je izvadio nož i pet puta izbo državljanina BiH, a zatim seo u auto i 19-godišnjaku rekao da ga vozi na kafu. U međuvremenu je nazvao svoju suprugu kojoj je rekao da joj je ubio ljubavnika, a kada ga odrobija, ona je sledeća. Štaviše, navodno je i u kafeu uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje žene. Nakon što je popio kafu, krenuo je put Linca da se navodno preda, ali tužilac tvrdi da to možda i nije istina, jer u Lincu živi njegova žena, pa je verovatno nameravao da i njoj naudi. U međuvremenu je uhapšen jer je pokrenuta sveobuhvatna akcija potrage za njim.

Inače, kako je javni tužilac obrazložio, Crnogorac je bio vlasnik firme koji je uglavnom zapošljavao ljude sa Balkana. Bio je ekstremno ljubomoran i sumnjao je u sve svoje radnike. Neposredno pre ubistva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz BiH.

Tokom suđenja moglo se čuti da je optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Štaviše, u momentu ubistva bio pod uticajem alkohola i kokaina. Tužilac je izjavio da je brutalno ubistvo počinio zbog neosnovane, bolesne ljubomore. S druge strane, bio je to čovek koji je imao sve u životu: porodicu, kuću, sopstvenu firmu kao i dobre prihode. Ali, sve je krenulo nizbrdo prije par godina kada je počeo da pije i koristi kokain. Počeo da je da maltretira sopstvenu ženu, koja ga je, u međuvremenu, napustila.

Inače, kako prenose mediji, presuda nije konačna jer je advokat odbrane već najavio žalbu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter