Izvor: Republika
22.11.2023 u 17:48
0

POKUŠAO DA PREVARI KARABINJERE: Evo šta je tvrdio „ŠEF KAVAČKOG KLANA“ prilikom istrage

Istragom protiv Miloša Radonjića je utvđeno da je slagao kada je rekao da on nije osoba za kojom se traga.

Miloš Radonjić iz Crne Gore, skiper na brodu „Maksi Jena“, uhapšen je u Trstu po poternici SAD zbog trgovine kokainom, a kako prenose italijanski mediji on je posle hapšenja tvrdio da nije taj Miloš Radonjić kog oni traže!

Amerika je, da podsetimo, za njim raspisala poternicu 15. septembra, a kako se navodi, američke vlasti ga smatraju „opasnim šefom kavačkog klana“ koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese ukupan tovar od 2.602 kilograma kokaina.

Istraga američkih istražitelja trajala je godinama i takođe se zasniva na presretnutim porukama i drugim komunikacijama koje je grupa razmenjivala putem različitih veb aplikacija.

– Saslušan je, ali je negirao sve što mu se stavlja na teret i rekao je da nema veze sa tim, te da on nije taj Miloš Radonjić za kojim je poternica raspisana – navode italijanski mediji.

Ipak, kako dalje navode tamošnje mediji, pozivajući se na izvore iz istrage, istragom protiv Miloša Radonjića je utvđeno da je slagao kada je rekao da on nije osoba za kojom se traga. Provereni su njegovi otisci prstiju, mobilni telefoni, ali i dokumenta, te je nesumnjivo potvrđeno da je upravo on Miloš Radonjić kog Sjedinjene Američke Države traže.

Italijanski mediji, kao i američke vlasti, tvrde da je Radonjić bio važan igrač u ovdašnjem podzemlju. Pretpostavlja se da je uhapšeni Radonjić pokušao da zbuni istražitelje u Italiji tvrdeći da su ga pomešali sa drugim Milošem Radonjićem, takođe pripadnikom „kavačkog klana“. Naime, Radonjić na koga skiper aludira da su ga pomešali sa njim ranjavan je četiri puta od početka rata klanova 2014. godine i nalazi se na više optužnica protiv pripadnika ovog klana. Takođe on sada ima 37 godina, dok Radonjić koji je otišao na regatu u Italiju ima 33.

Ostaje otvoreno pitanje da li je zaista došlo do greške ili je uhapšen pravi čovek za kojim je raspisana poternica SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter