Izvor: Politika
06.11.2023 u 22:17
0

„POKUŠAO JE, ŠTO BI REKLI U SRBIJI, DA STARTUJE BERBOKOVU“: Milanović o poljupcu ministra Grlić Radmana

Hrvatski ministar inostranih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman je na konferenciji o jačanju i proširenju Evropske unije u Berlinu pokušao da poljubi nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok.

Poljubac hrvatskog šefa diplomatije za nemačku ministarku tokom sastanka evropskih ministara u Berlinu izazvao je kontroverze u obe zemlje.

Gordan Grlić-Radman najpre se rukovao sa nemačkom ministarkom Analenom Berbok, a onda joj se sasvim približio da bi je poljubio.

Pojedini mediji u Hrvatskoj kritikovali su njegovo ponašanje, a aktivitskinja u borbi za prava žena Rada Borić opisala je incident kao „veoma neprikladan“.

Grlić-Radman opravdao je sopstveni potez rečima da je to „topao, ljudski odnos prema koleginici“.

Ministarka Berbok nije se do sada oglasila ovim povodom.

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je taj skandal ovako „protumačio“:

„Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje. To se nikom i nikada u diplomatiji nije dogodilo. Katastrofa – prokomentarisao je Milanović.

Video-snimak u kojem ministar Gordan Grlić Radman pokušava da poljubi šeficu nemačke diplomatije Analenu Berbok tokom zajedničkog fotografisanja na političkom skupu u Berlinu i dalje je popularan na društvenim mrežama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter