Izvor: Kurir
21.04.2024 u 13:57
0

POLITIČKA DRAMA: Veruje se da će Plenković ponovo biti premijer, a sad se postavlja pitanje ko od njegovih ministara ULAZI U VLADU

Pored borbe premijera Andreja Plenkovića i predsednika Republike Zorana Milanovića za formiranje nove parlamentarne većine, ispod površine se odvija još jedna politička drama.

Kako se trenutno čini da je najverovatniji ishod postizbornih pregovora formiranje još jedne vlade oko premijera Andreja Plenkovića i njegovog HDZ-a, unutar vladajuće stranke trenutno se vodi ogorčena borba za popunjavanje čelnih mesta u novoj administraciji, piše Jutarnji list.

Naime, bez obzira na to ko će na kraju potpisati koalicioni sporazum sa HDZ-om, već sada je jasno da će ta „usluga“ biti plaćena sa više od nekoliko pozicija u Vladi.

Drugim rečima, Plenković će morati da izabere koga je spreman da žrtvuje za uspešno okončanje postizbornih pregovora o formiranju nove parlamentarne većine i nove vlade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter