Izvor: Tanjug
10.07.2022 u 17:59
0

PRESTANIVNICI EU SE OGLASILI Borelj i Varheji poručili: „U Srebrenici je propala Evropa i mi smo suočeni sa svojom sramotom!”

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, i komesar za proširenje EU, Oliver Varheji, u zajedničkom pisanom saopštenju odali su poštu žrtvama i svim nestalima u Srebrenici i pozvali na pomirenje, dijalog i reforme u BiH.

”U Evropi nema mesta za poricanje genocida, revizionizam i veličanje ratnih zločinaca. Svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju društvo u kojem prevladavaju pluralizam, pravda i ljudsko dostojanstvo”, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Žosep Borelj i Oliver Vraheji su povodim 27. godišnjice zločina nad Bošnjacima u Srebrenici ocenili da masovna ubistva i ratni zločni u Ukrajini vraćaju sećanja na rat na Zapadnom Balkanu 1990-ih i upozorili da se mir danas ne može uzeti ”zdravo za gotovo”.

”Evropa nije zaboravila šta se desilo u Srebrenici i sopstvenu odgovornost što nismo mogli da sprečimo i zaustavimo genocid. U Srebrenici je propala Evropa i mi smo suočeni sa svojom sramotom”, stoji u saopštenju.

Visoki EU zvaničnici dodaju da žele da vide BiH kako napreduje u pomirenju, na prevazilaženju nasleđa prošlosti i putu evropskih integracija.

Obeleženo 147 godina od Nevesinjske puške služenjem parastosa i polaganjem venaca na Spomen-obeležje nevesinjskim ustanicima u selu Krekovi!

Borelj i Vraheji pozivaju BiH lidere da pretvore reči u dela”, ”izaberu istinu i saradnju umesto straha i mrženje” i da rade za bolju budućnost narednih generacija.

”EU je izgrađena kao zajednički mirovni projekat i budućnost BiH leži u EU. Ovo će, međutim, zahtevati da svi lideri zemlje rade na tome da mir, pomirenje, međusobno razumevanje i dijalog stave na vrh svoje agende, i da se angažuju na EU reformama”, zaključuje se u saopštenju.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter