Izvor: Novosti.rs
26.08.2020 u 09:20
0

PRODUŽENJE PRITVORA OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO ĆULUMA: Šakićev DNK na mestu zločina

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske za još dva meseca zatražilo je produženje pritvora Siniši Šakiću (35) zvanom Kinez, osumnjičenom za teško ubistvo Slaviše Ćuluma (36) koji je 15. maja izrešetan u sačekuši u Dragočaju, kod Banjaluke.

PROČITAJTE JOŠ

NOVI PRORAČUNI PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada prestaje korona! (GALERIJA)

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA! Lepotan sa manekenske piste postao monah (GALERIJA)

INSTITUT IZ EU SIGURAN: Milo može da pobedi SAMO KRAĐOM IZBORA, Unija mora da reaguje!

UPOZORENJE! Ako vidite ovaj par pozovite odmah policiju! (FOTO)

Sekretar tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je predlog upućen veću Okružnog suda u Banjaluci, a odluka će biti doneta do 28. avgusta, kada ističe ranije rešenje o pritvoru.

– Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, kao i bojazni da će uticati na svedoke ili saučesnike – rekla je Tojagićeva.

Ćulum je ubijen u „golfu 6“ na makadamskom putu, nedaleko od svoje kuće. Ubice su koristile motocikl i snimljene su nadzornim kamerama kako beže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odeću, a preko glava su nosili kacige. Policija je odmah za Šakićem raspisala potragu i on se nekoliko dana kasnije predao na graničnom prelazu Donja Gradina, na koji je došao iz Hrvatske. Na saslušanju je negirao zločin, navodeći da ima alibi.

Ponovo je uhapšen 28. jula u letnjoj bašti hotela „Bosna“. Na teret mu se stavlja da je bio direktan izvršilac ubistva, što je Šakić i pred sudom negirao. Drugi počinilac nije otkriven i na njegovoj identifikaciji se intenzivno radi. Iz policije je saopšteno da je istragom oboren Šakićev „lažni alibi“ o boravku u Hrvatskoj. Navodno su pronađeni dokazi da je bio u BiH i da je uz pomoć jataka čamcem prevezen preko Save. Otišao je u Sisak, gde je snimljen nadzornim kamerama.

OVO MORATE ZNATI

MAROVIĆ: Crna Gora je nemoguća bez Mitropolije! Đukanović je protiv nje iz IDEOLOŠKIH RAZLOGA!

TRAMP PORUČUJE: Sve je na stolu pa i Republika Srpska

KREMLJ U ŠOKU: Nije nam jasno kako su Nemci došli do rezultata o trovanju!

TIRANA U CRVENO-BELOM Pogledajte kafić posvećen Crvenoj zvezdi (GALERIJA)

– Ne mestu ubistva pronađeni su Šakićevi DNK tragovi. Oni su izuzeti sa polomljenih grana drveća na mestu likvidacije. Sve ukazuje da je na Ćuluma pucano iz zaklona i da je osumnjičeni polomio grane verovatno dok se penjao nazad do puta – kaže izvor blizak istrazi.

U pretresu Šakićeve kuće pronađene su motociklističke kacige, pištolj „glok“ izbrisanog serijskog broja, maskirna uniforma kao i drugi predmeti koji se nalaze na veštačenju. Motocikl i oružje, koje je korišćeno u ubistvu, još nisu pronađeni.

DUGOGODIŠNjI SUKOB

U policiji veruju da je motiv ubistva bio dugogodišnji sukob između Ćuluma i Šakića, koji je za posledicu imao ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma, kojeg je želeo da osveti. Mesec dana pre ubistva Ćulum je izašao iz zatvora, a policija je došla do saznanja da je Šakić tada „sklonio“ porodicu u drugi grad.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter